Adrenalină şi senzaţii 5D la Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii pot viziona patru scurtmetraje la singurul cinematograf 5D din ţară, care funcţionează în staţiunea braşoveană. Amatorii de senzaţii tari aleg filmul Haunted House sau Haunted Mine Ride, cei preocupaţi de soarta planetei pot opta pentru SOS Planet, iar copiii – filmul de animaţie Fly.

Cu ajutorul efectelor speciale, spectatorii sunt transpuşi în lumea filmului pentru maximum 15 minute, cât durează fiecare peliculă. La intrarea în sală ei primesc ochelari speciali, cu ajutorul cărora devin practic personaje.

Filme pentru toate gusturile

Urmărind scurtmetrajul Fly, cei mici pot intra într-o uimitoare lume spaţială, iar adulţii care au cumpărat bilete la SOS Planet ori Haunted House pot simţi pe propria piele efectele încălzirii globale sau pot descoperi secretele casei bântuite. Senzaţiile trăite de cei aflaţi în sala de cinema par autentice: vântul le suflă în păr, valurile li se sparg în faţă, iar scaunele se mişcă de parcă vor să o ia din loc.

Scenele de groază prind cel mai bine la public, dovadă că cele mai multe solicitări sunt pentru Haunted House (Casa bântuită). „A fost superb.

M-am speriat tare când au apărut liliecii. Îmi este frică de ei şi totul este cât se poate de real“, a spus Diana Chirilă, la ieşirea din sală. „Nu mă aşteptam să fie aşa real. Am ales «Casa bântuită». Parcă eram acolo. M-am cam speriat, dar merită toţi banii“, a spus şi Remus Roxana.

inspiraţi de americani

Un bilet la film costă 20 de lei, iar cei care au intrat în cinema spun că merită fiecare leu. „Este supertare. Scaunele se mişcă, efectele sonore sunt excepţionale, totul e foarte bine făcut. Abia aştept să revenim să vedem alt film“, a spus Ilie Valentin la ieşirea din sală.

Ideea de a face un cinematograf 5D i-a venit unui investitor american, căsătorit de ani buni cu o braşoveancă şi stabilit în România.

image

Ochelarii speciali, nelipsiţi de la vizionare  Foto: AFP



„Investiţia totală, cu tot cu licenţele filmelor, se ridică la 500.000 de euro. Am vrut să alegem cele mai bune filme în materie şi cea mai bună firmă pentru a face cinematograful. Doi ani de zile am fost la toate târgurile de specialitate din lume“, a declarat Janusz Szalinski, patronul cinematografului.

Soţia sa este un adevărat fan al filmelor 5D. Prima experienţă de acest gen a avut-o în SUA. „Am fost fascinată, am rămas fără cuvinte. Acum mă bucur să văd că şi clienţii noştri au aceeaşi reacţie când ies din sală“, a spus Sanda Szalinski.

Maximum 24 de spectatori

Cinematograful este deschis zilnic între 10.00 şi 18.00, iar în weekend şi în perioadele de plin sezon vizionările se pot prelungi până la ora 22.00. Sala are o capacitate de 24 de locuri, iar grupurile de peste nouă persoane pot alege ce film vor să vadă din cele patru disponibile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite