Admiterea la facultate intră în linie dreaptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Testarea candidaţilor la facultate sau selecţia lor pe baza mediilor de liceu şi Bacalaureat începe în această săptămână în majoritatea universităţilor din ţară. Universitatea Bucureşti organizează, până la 22 iulie,concursuri de admitere, iar data-limită de afişare a rezultatelor este 25 iulie.

La Universitatea de Vest din Timişoara, concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă se desfăşoară în perioada 8 - 28 iulie, după un calendar stabilit de fiecare facultate. Rezultatele concursului se vor comunica prorectorului în termen de cinci zile de la desfăşurarea lui, urmând şi anunţarea candidaţilor.

Universitatea „1 Decembrie 1918" din Alba Iulia face înscrieri în perioada 19-23 iulie. La 26 iulie, tinerii vor susţine un interviu şi probe de aptitudini, iar două zile mai târziu se vor comunica rezultatele. Candidaţii admişi vor fi înmatriculaţi, pentru început, în perioadele 28-30 iulie şi 2-6 august.

Universitatea „Transilvania" din Braşov organizează, în perioada 18-20 iulie, probele practice la Facultăţile de Muzică şi Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, iar la 19 iulie se va desfăşura proba de concurs la Facultatea de Medicină. Ulterior, în intervalul 19-20 iulie se va afişa o primă listă a celor admişi şi a celor respinşi.

Universitatea „Ovidius" din Constanţa va termina cu înscrierile la 20 iulie, pentru specializările unde se susţine examen, iar în intervalul 21-26 iulie se vor desfăşura probele de concurs. Candidaţii care optează pentru specializările unde se intră cu dosar se pot înscrie până la 27 iulie .

Înscrierile s-au terminat şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" din Iaşi. Testul-grilă se va desfăşura în data de 21 iulie 2010.

Candidaţii la Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca se mai pot înscrie până la 24 iulie. În intervalul 5-28 iulie are loc procesarea datelor, susţinerea probelor şi afişarea rezultatelor.

Universitatea din Oradea termină cu înscrierile la 24 iulie. Candidaţii vor susţine probe la specializările care organizează examen în intervalul 25-28 iulie. În perioada 25-30 iulie se vor afişa rezultatele.

Mâine apare „Ghidul candidatului"

Ziarul „Adevărul" va apărea mâine împreună cu un supliment gratuit în opt pagini pe admiterea la facultate.

Din cuprins:
- Oferte educaţionale ale universităţilor de stat
- Un interviu cu actorul Mircea Diaconu referitor la anii lui de studenţie
- Specializări universitare nou-înfiinţate
- Sfaturi ale consilierilor de carieră

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite