Admisă la nouă universităţi de top din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorina Codrea din Iaşi a ales oferta celor de la Harvard, pentru că i-au pus totul la dispoziţie ca s-o aibă studentă Adolescenta a reuşit să bată toate tiparele şi a fost acceptată

Sorina Codrea din Iaşi a ales oferta celor de la Harvard, pentru că i-au pus totul la dispoziţie ca s-o aibă studentă

Adolescenta a reuşit să bată toate tiparele şi a fost acceptată recent la nouă universităţi vestite, printre care MIT, Duke, Bremen sau Princeton.

Reuşitele fetei s-au văzut din primii ani de şcoală, de când toate calificativele ei au fost maxime. "Am intrat prima la admiterea în clasa a V-a la renumitul colegiu <> , unde am urmat mai departe şi liceul.

Până în clasa a X-a, am mers la olimpiadele naţionale de matematică şi română şi visul meu a fost să fac parte din lotul României la olimpiada internaţională de matematică", povesteşte Sorina.

A învăţat la colegiul prezidat de Mandela

La râvnita competiţie internaţională nu a mai ajuns deoarece, cu doar o săptămână înainte de olimpiadă, a aflat că este acceptată să studieze în America, la renumitul colegiu United World College of the American West.

A ajuns aici după o selecţie dură, fiind aleasă cea mai bună din câteva sute de candidaţi români. "Este mai mult decât o şcoală. Este un paradis al relaţiilor umane. Scopul lor este să formeze oameni de top, oameni care să ajungă în puncte-cheie din toată lumea, unde să lupte pentru pace", povesteşte Sorina despre vestitul colegiu din America, unde a urmat ultimii doi ani de liceu.

Instituţia este prezidată de Nelson Mandela şi de regina Noor a Iordaniei şi acceptă anual la studiu 100 de tineri din cinci continente. "Am fost adoptată repede de colegi, deoarece toţi recunoşteau românii ca fiind elevi foarte buni. După o campanie electorală specifică liceenilor din America, colegii m-au ales doi ani la rând reprezentanta Europei în Colegiul Elevilor", adaugă cu bucurie tânăra.

Ca şi în România, Sorina a reuşit să ofere şi în America o lecţie în privinţa implicării în proiectele societăţii. A participat la cursuri de supravieţuire, a făcut expediţii în Marele Canion, a fost tutore pentru copii din Las Vegas, New Mexico şi a povestit cu drag colegilor ei despre România.

Pe 2 septembrie, Sorina va părăsi din nou Iaşiul şi va urma studiile universitare la Harvard, instituţie pe care a ales-o din cele nouă universităţi care au acceptat-o, şi care i-a oferit bursă de studiu gratuit şi chiar o bursă anuală de peste 3.000 de dolari, bani pentru propriile cheltuieli.

"Cât a fost plecată, am ţinut legătura pe internet. Sufletul nostru a fost mereu alături de ea. Am continuat educaţia on line", a subliniat Doina Codrea, mama fetei. Peste 10 ani, Sorina se vede diplomat sau ambasador. "Vreau să am o meserie care să îmi permită să călătoresc", spune tânăra cu siguranţă în glas.

Universităţile care au dorit-o pe Sorina

Harvard
MIT
Duke
Princeton University
Middlebury College
Dartmouth College
Brandeis University
Georgetown University
Jacobs University

Alţi trei tineri români acceptaţi la universităţi celebre

Roxana Feier, de 18 ani, din Baia Mare, acceptată la şase universităţi din SUA şi una din Germania

Aurelian Nicolae, 19 ani, din Galaţi, acceptat la şase universităţi de prestigiu din Statele Unite ale Americii şi de alte patru din Marea Britanie

Andrei Anghel, 19 ani, din comuna Păuleşti, judeţul Prahova, a fost acceptat la nouă universităţi din lume

A demonstrat că este un copil de performanţă. Nu şi-a orientat energia doar spre partea academică, s-a implicat în acţiuni extraşcolare şi umanitare. Are veleităţi de lider
Rada Bălan, diriginta Sorinei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite