"Adiţionalele", plătite la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru procurori a CSM va lua astăzi în discuţie raportul privind activitatea DNA. Neoficial, frânturile din raport ne-au conturat că în lupta anticorupţie avem de-a face cu o serie

Secţia pentru procurori a CSM va lua astăzi în discuţie raportul privind activitatea DNA. Neoficial, frânturile din raport ne-au conturat că în lupta anticorupţie avem de-a face cu o serie de abuzuri şi chiar ilegalităţi. Aici începe drama şi intervin îndoielile. Lupta anticorupţie e posibil să fi aruncat în derizoriu viaţa multor oameni - prezumtiv nevinovaţi.

Poate că DNA- ul ar trebui să dea socoteală cel puţin pentru paturile "nepătate" în care s-a bagat înainte de a avea măcar suspiciunea unui adulter (care nu mai e nici faptă penală, darămite de competenţa DNA!). Rămâne să se mai scrie o parodie după "Procesul" lui Kafka ! Să se facă un spectacol de circ în care şeful DNA, Daniel Morar, să treacă prin cercul de foc fără să se ardă, şi ne-am contura naţia!

Ajungem astfel la calitatea-defect a românilor: facem haz de necaz! Când însă, poate, mascaţii îţi înhaţă mama, tata sau copilul din faţa blocului, persoanele dragi, care, din frustrare, au vorbit ca inconştienţii la telefon lăudându-se că vor să devină nababi, bancul devine brusc… luptă. Lupta cu "adiţionalele.

Apoi, cum să-l acuzi pe un ministru pentru o hotărâre de guvern? Până la urmă, a fost o decizie politică. Iar deciziile politice se asumă cel mult (conform Constituţiei - nu cea atletică, ci chiar cea a statului democratic român) în faţa parlamentului, şi, în niciun caz în faţa DNA!

Există totuşi o speranţă: atunci când "ţipătul" girofarului şefilor de la Anticorupţie va fi să tacă şi nu vor mai avea antemergătoare (la propriu şi la figurat), adevărul să iasă la iveală şi să nu mai fie nevoie de CEDO. Să avem şi noi curajul, ca popor, să ne asumăm, nu numai trecerea la euro - ca mărunţiş, ci şi la Euro - Justiţie. (Liliana Năstase)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite