Adio, Grigore Vieru!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poetul Grigore Vieru (73 de ani) , internat în stare gravă la Secţia de Reanimare a Spitalului de Urgenţă din Chişinău, a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Grigore Vieru (foto)

Poetul Grigore Vieru (73 de ani) , internat în stare gravă la Secţia de Reanimare a Spitalului de Urgenţă din Chişinău, a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Grigore Vieru (foto) a făcut stop cardiac şi nu a mai putut fi resuscitat. Poetul se afla în comă de două zile, după ce a suferit un grav accident rutier în noaptea de joi spre vineri,  pe drumul R-3, Chişinău-Hânceşti-Cimişlia-Basarabeasca, când se întorcea de la sărbătorirea a 159 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu.

Maşina în care se afla poetul s-a izbit frontal de un parapet. Impactul s-a produs, cel mai probabil, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a vitezei sporite. În urma accidentului, poetul a suferit traumatisme la cap, cutia toracică şi abdomen.

Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererita, de pe malul stâng al Prutului, fostul judeţ Hotin, şi a debutat editorial în 1957. El are o operă vastă, a fost premiat în numeroase rânduri şi a fost membru în diverse foruri de cultură, inclusiv membru de onoare şi, ulterior, membru corespondent al Academiei Române.

Zi de doliu naţional în Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat, ieri, un decret pentru organizarea funeraliilor naţionale pentru poetul Grigore Vieru şi va anunţa zi de doliu naţional. Grigore Vieru va fi înmormântat mâine la Cimitirul Central, unde îşi au locul de veci mai multe personalităţi marcante din Republica Moldova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite