VIDEO „Adevărul“ a adoptat Şcoala din Vedea, Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnaliştii de la „Adevărul“ au vizitat Şcoala din Vedea
Jurnaliştii de la „Adevărul“ au vizitat Şcoala din Vedea

„Adevărul” a hotărât să ajute la refacerea Şcolii cu clasele I-VIII din comuna Vedea, judeţul Teleorman, după ce au văzut în ce condiţii învaţă elevii de aici. Instituţia a fost aleasă în urma campaniei „Adevărul vine în şcoala ta!”.

La dezbaterea de ieri organizată într-una dintre sălile de clasă au participat Constantin Ameriei, inspectorul şcolar general din Teleorman, prefectul judeţului, Teodor Niţulescu, Liliana Preoteasa, director în Ministerul Educaţiei, alături de autorităţi locale şi de unii dintre părinţii elevilor.

Principala nemulţumire a celor prezenţi a fost legată de modul cum este încălzită şcoala. Pentru că are sobe cu lemne şi cărbuni, şcoala este friguroasă, iar atunci când temperatura de afară scade, elevii sunt nevoiţi să stea îmbrăcaţi la ore. Din acest motiv, şcoala are nevoie de încălzire centrală.

„Avem lemne şi cărbuni pentru toată iarna şi facem focul când este frig, dar căldura nu ţine mai mult de 20 minute", a spus Cristina Curiman, directoarea şcolii din Vedea. Ea a mai declarat că, iarna, profesorii şi femeile de serviciu vin de la 3 noaptea ca să facă focul astfel încât elevii să găsească cald când vin la ore.

Directoarea şcolii împreună cu primarul comunei s-au angajat să facă un plan de fezabilitate pentru investiţia din şcoala de la Vedea. „Dacă vom avea timp bun, în vacanţa de iarnă am putea să punem centrala termică", a spus Teodor Niţulescu, prefectul de Teleorman.

Becuri noi de la prefectură

O altă problemă a instituţiei de învăţământ e legată de sistemul de iluminare. Becurile pe care le are şcoala sunt vechi şi de mică putere, iar sălile de clasă nu au lumină suficientă. 

Prefectul a promis că de săptămâna viitoare şcoala va avea becuri noi economice, care vor lumina mai bine sălile de curs şi vor reduce cheltuielile cu energia.

Pe lângă starea proastă în care se află clădirea, un alt neajuns reclamat de elevi e drumul de acces către şcoală. Din acest an, la şcoala din Vedea vin elevi din patru sate din apropierea comunei: Albeşti, Dulceanca, Meri şi Coşoteri. Pentru a ajunge la cursuri, şcolarii trebuie să treacă peste un pod rupt. Prefectul a promis că drumul va fi refăcut parţial în această toamnă, iar la anul va intra într-un program judeţean de reabilitare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite