„Adevărul“ rămâne liderul ziarelor de calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia este în continuare pe primul loc în preferinţele românilor, cu vânzări medii de 91.006 exemplare. „Adevărul“ a avut în perioada iulie-septembrie vânzări mai mari decât „Jurnalul Naţional“ şi „România liberă“ la un loc.

Cele mai recente date publicate de Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT) relevă că „Adevărul" rămâne lider al ziarelor de calitate, poziţie pe care o ocupă de aproape doi ani.

În perioada iulie-septembrie 2010, ziarul a avut vânzări medii de 91.006 exemplare pe apariţie. Principalul său competitor, „Jurnalul Naţional", a rămas mult în urma cotidianului „Adevărul", ajungând la vânzări medii de 46.074 de exemplare pe apariţie.

Publicaţia cu cea mai importantă creştere

Mai toate publicaţiile au avut o uşoară scădere în vânzări, o evoluţie naturală pentru perioada de vară. De altfel, chiar dacă luna august a fost mai slabă pentru „Adevărul" (83.623), în septembrie, acestea au urcat la 90.725 de exemplare.  Ziarul „România liberă" se învârteşte în jurul a 40.000 de exemplare vândute.

„Evenimentul zilei" a atins cel mai scăzut nivel din istoria sa. În perioada iulie-septembrie, ziarul a avut vânzări medii de 20.003 exemplare pe apariţie.

Luna septembrie a fost chiar mai slabă, ajungând să scadă sub nivelul de 20.000 de exemplare. Cele două publicaţii ale Publimedia, „Gândul" şi „Ziarul Financiar", au ajuns la acelaşi nivel: aproximativ 12.200 de copii.

„Click!", cel mai vândut ziar din România

Tabloidul „Click!", parte a Adevărul Holding, rămâne cel mai vândut ziar din România, cu o medie de 193.222 de exemplare pe apariţie. Acesta este urmat de „Libertatea", care vinde cu 66.747 de exemplare mai puţine decât „Click!". Tabloidul „Cancan" nu stă deloc bine la capitolul vânzări, ajungând la 55.519 exemplare.

Ziarul „Adevărul" trece Prutul

Adevărul Holding lansează, începând de astăzi, „Adevărul Moldova", ce va apărea de luni până vineri, într-un tiraj de 7.000 de exemplare şi va fi distribuit în toate localităţile din Basarabia, la preţul de 4 lei moldoveneşti (1 leu românesc).

Publicaţia va apărea în 16 pagini color, în zilele de marţi, miercuri şi joi, şi în 24 de pagini, lunea şi vinerea. În fiecare zi de luni, ziarul va fi însoţit de un supliment de sporturi, iar vinerea va fi distribuit împreună cu un supliment de opt pagini cu programe TV, divertisment şi timp liber.

„Adevărul Moldova" va trata subiecte locale, sociale, politice, economice şi de actualitate. Echipa editorială este condusă de Ramona Ursu, fost redactor-şef adjunct la „Adevărul de Seară" Iaşi.

Info
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite