„Adevărul” a înmânat premiile pentru secţiunea „Educatorul/Învăţătorul Anului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gala Premiilor în Educaţie
Gala Premiilor în Educaţie

Partener media al Galei Premiiilor în Educaţie, „Adevărul” a înmânat aseară premiile pentru secţiunea „Educatorul/Învăţătorul Anului”. Trofeele au fost date câştigătorilor de directorul general Adevărul Holding, Peter L. Imre.

250.000 de euro pentru performanţa în educaţie

Cei mai buni oameni din educaţie au fost răsplătiţi aseară în cadrul unei gale festive la Palatul Parlamentului, organizată de Fundaţia „Dinu Patriciu”. În total, premiile au fost în valoare de 250.000 de euro.

 „Educaţia românească, odată atât de lăudată, este astăzi într-o situaţie extrem de delicată. Fundaţia „Dinu Patriciu” este cea mai de succes acţiune pe care a făcut-o Dinu Patriciu”, a spus Peter Imre. El a mai spus că un exemplu de urmat pentru România este sistemul de educaţie din SUA , ţară care a fost clădită pe educaţie. Peter L. Imre a spus aseară, ca răspuns la  observaţia că presa pune accent mai mult pe lucrurile negative care se întâmplă în educaţie, că va pleda ca publicaţiile din „Adevărul Holding” să pună mai mult accent pe lucrurile bune care se întâmplă în sistemul de educaţie.
 „Vă promit că ziarele şi produsele „Adevărul Holding” vor avea olimpicii pe o pagină şi o ştire despre elevul pălmuit de profesor într-o ştire”, a spus Peter L. Imre.

image

Respingerea legii educaţiei poate duce la schimbarea învăţământului românesc


Prezent la Gala Premiilor în Educaţie, Dinu Patriciu a spus că respingerea legii educaţiei de către Curtea Constituţională este un lucru bun.
"Nu ştiu ce sărbătorim: faptul că ne-am adunat aici pentru acordarea premiilor sau sărbătorim că a fost declarată neconstituţională Legea Educaţiei. Poate ceea ce s-a întâmplat astăzi va duce la schimbarea învăţământului românesc", a spus Dinu Patriciu
Educatorii şi învăţătorii aleşi de juriu sunt: Ioana Codruţa Sava, educatoare la Grădiniţa cu program săptămânal Veronica Filip din Piatra Neamţ- premiul I -10.000 de euro, Gheorghiţa Grigore de la Şcoala Gheorghe Magheru din Caracal - 5.000 de euro, Codruţ Gabriel Morariu de la Gimnaziul Liviu Rebreanu, Codruţ Gabriel Morariu de la Gimnaziul Liviu Rebreanudin Târgu Mureş - 2.000 de euro.
"Vreau să mulţumesc domnului Dinu Patriciu pentru faptul că recunoaşte munca educatorilor. Nu ştiu câţi mai fac asta în România", a spus educatoarea care îşi doreşte să rămână la catedră până la pensie.

image

Elevii sunt olimpici internaţionali
Cei mai buni elevi ai Anului sunt: Giurgică Tudor Tiron- Colegiul Naţional Iaşi- premiul I, Cristian Roşu- Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Marghita- premiul II, Ion Alexandru Barbu- Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina-premiul III şi Csilla Ibolya Balint- menţiune specială. Premiantul locul I, Giurgică Tiron deţine recordul pentru concursurile de fizică, fiind olimpic naţional şi internaţional. Băiatul are şi o viaţă socială activă în oraşul Iaşi, unde a participat inclusiv la un proiect de ecologizare .
Cel mai bun Profesor Preuniversitar al Anului este  de fapt o profesoară care are o experienţă de peste 30 de ani la catedră şi care vine de la Baia Mare. Rodica Silvia Pop este profesoară de engleză îşi ghidează întreaga activitate după dictonul „Dacă salvezi un om, salvezi o viaţă”. A introdus o nouă metode de predare- „Let’s sing”. 

Gala Premiilor în Educaţie
image

Care sunt profesorii  universitari ai anului
Premiile pentru Profesorul universitar al anului au ajuns la: Zoe Petre- Universitatea Bucureşti- Premiul Special Omnia, Elena Mazilu- Universitatea din Craiova- premiul III, Florin Filipoiu-Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti- premiul II şi Ticu Constantin- Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi- premiul I.
Anul acesta au fost două noi secţiuni: Educatorul/Învăţător al Anului şi Bibliotecarul Anului. Educatorul Anului este Ioana Codruţa Sava de la o grădiniţă cu program prelungit din Piatra Neamţ şi are o experienţă de 32 de ani în sistemul de educaţie. Bibliotecarul Anului este Gilda Drăgănescu, de la Biblioteca Centrală a Universităţii de Medicină Veterinară din Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite