„Adevărul“ de Litoral, gratuit pe plaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Adevărul“ de Litoral, gratuit pe plaje
„Adevărul“ de Litoral, gratuit pe plaje

Cititorii ziarului „Adevărul“ se vor bucura de ştiri şi materiale dedicate litoralului.Cotidianul „Adevărul“ începe de astăzi să publice, şapte zile din şapte, câte două pagini cu informaţii şi imagini dedicate litoralului românesc.

Mai citiţi şi:
Afară de pe plajă cu vânzătorii ambulanţi!

Constanta: Litoral 2009- Plajă printre alge şi gunoaie

Litoralul se apropie de vârful de sezon, iar hotelierii, deşi îşi păstrează optimismul, resimt criza financiară. Sunt nevoiţi să se bazeze mai ales pe turismul de weekend şi să-şi adapteze ofertele unui număr de turişti mai mic decât anul trecut.

Aproape 80.000 de turişti au ajuns pe litoral în ultimele trei zile, un număr record pentru acest sezon estival. Asta în condiţiile în care la începutul lunii iulie au fost majorate tarifele la cazare.

Mai puţini turişti decât anul trecut

Statisticile din această duminică arată că 76.144 de persoane în unităţile de cazare, spre deosebire de săptămâna trecută, când erau cazaţi în hoteluri 56.000 de turişti.

În aceeaşi perioadă a anului 2008, pe litoral erau cazaţi aproximativ 90.000 de turişti. Potrivit agenţiilor de turism, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de turişti care cumpără pachete de vacanţă mai mari de cinci zile este cu mult mai mic.

„Dacă facem o comparaţie cu anul trecut, putem spune că în acest an avem o scădere cu 40% a totalului de turişti“, a declarat Corina Penu, reprezentant al agenţiei de turism Mareea, filiala din staţiunea Mamaia.

Staţiunile Mamaia, Costineşti şi Vama Veche au fost cele mai vizitate. Hotelierii spun că gradul de ocupare a crescut semnificativ, dar sunt dezamăgiţi că în acest an se practică cel mai mult turismul de weekend.

„Chiar dacă pe parcursul săptămânii trecute gradul de ocupare nu a fost unul foarte mare, am avut mulţi turişti în weekend. Începând de luni, ne aşteptăm la o creştere cu 20 de procente. E greu de prognozat, dar suntem optimişti“, spune administratorul Hotelului Holiday Olimp, Zoltan Mircea.

Pachete mici şi turism de weekend

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) admit faptul că în acest an criza economică îşi face simţită prezenţa în turismul de pe litoral.

„Faţă de anul trecut nu avem semnificativ mai puţini turişti, însă numărul de sejururi este mai mic. Oamenii cumpără pachete de câte cinci zile sau aleg să petreacă doar un weekend la mare. Este, cel mai probabil, un efect al crizei financiare. Sperăm, totuşi, că la sfârşitul sezonului ne vom situa la acelaşi nivel ca şi anul trecut“, a declarat Cristian Bărhălescu, preşedintele ANAT pe regiunea de Sud-Est.

Există şi hoteluri pline

Pentru unele hoteluri de pe litoral, numărul de turişti cazaţi nu este foarte diferit faţă de anul trecut, administratorii aşteptându-se la ocupare maximă în perioada următoare.

„Am avut un grad de ocupare destul de mare săptămâna trecută, de  96,5%, iar pentru săptămâna viitoare ne aşteptăm chiar la mai mult. Merge la fel de bine ca şi în 2008“, a declarat administratorul Hotelului Dacia Sud, de trei stele, din Mamaia, Dumitru Comşa.

„Adevărul de Seară“, Ediţia de Litoral

“Adevărul de Seară“ lansează o nouă ediţie, cea de Litoral, care va fi prezentă, de astăzi până la sfârşitul lunii august, în toate staţiunile de la Marea Neagră. De la ora 12.00 “Ediţia de Litoral” se va distribui gratuit pe plaje, în zona turistică a Constanţei, în staţiuni şi hoteluri, având un tiraj de 25.000 de exemplare.

În cele 16 pagini ale ziarului veţi găsi foarte multe informaţii utile pentru turişti despre toate activităţile din staţiunile de pe litoral, reportaje despre oameni speciali aflaţi la mare, cele mai calde evenimente din toate domeniile şi cele mai proaspete ştiri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite