Bistriţa: Ademeniţi cu bucate alese înainte de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia cu vânzare din acest sfârşit de săptămână, denumită „Toamna Bucatelor de la Jupânu“, a atras sute de bistriţeni în piaţa Decebal. Târgul organizat de un producător de mezeluri din judeţ le-a oferit bistriţenilor trei zile de distracţie, degustări şi voie bună chiar înainte de începerea postului  Crăciunului.

Bistriţenii au fost „ademeniţi“ în acest sfârşit de săptămână în Piaţa Agroalimentară Decebal cu  preparate tradiţionale din carne, ţuică bistriţeană, vin fiert şi bere.
Manifestarea a debutat vineri dimineaţa, la ora 10.00. Cei care au trecut pe la târgul de bucate nu au plecat cu mâna goală, fie că au cumpărat, fie că au participat la concursurile propuse de organizatorii evenimentului. Gazda petrecerii a fost Nicolae Forfotă, zis Jupânu’, cel care i-a asigurat pe bistriţeni că bucatele din galantarul său sunt cele mai bune.
„Acest târg este unul de promovare, dar pe de altă parte este o manifestare care i-a încântat pe oameni. Aceştia au avut parte de trei zile de distracţie şi voie bună, concursuri şi degustări de produse“, spune Forfotă.

Tentaţii irezistibile

Oamenii au fost încântaţi de manifestare, chiar şi cei mai religioşi nu s-au putut abţine şi au degustat din produsele expuse. „Ştiu că de mâine începe postul, dar nu m-am putut abţine, produsele arată destul de bine şi sunt gustoase“, spune Maria Oltean, o pensionară de 66 de ani.
Un alt bistriţean care a trecut în această dimineaţă prin piaţa Decebal se declară încântat de ceea ce a văzut şi spune că vrea să încerce câte puţin din tot ce este expus. „Am auzit de la un vecin că s-ar întâmpla ceva în piaţă şi am venit să văd şi eu. Îmi place ce am găsit şi o să gust câte puţin din toate, doar oameni suntem. Postul începe abia mâine, astăzi avem timp berechet să mâncăm carne“, spune  zâmbind Marian Turdean, un bărbat în vârstă de 58 de ani.

Concursuri de mâncat şi de băut

În cele trei zile ale târgului de bucate, bistriţenii au putut participa la câteva concursuri. De exemplu, vineri seara s-au întrecut într-ale mâncatului.
„Am avut un concurs de mâncat cârnaţi tradiţionali în timp record. Câştigătorul a plecat acasă cu o plasă plină de bucate. Aseară a avut loc concurs de băut vin, iar în această seară cei care se încumetă pot să participe la concursul de băut bere pentru că premiile vor fi pe măsură“, mai spune Jupânu’.
Pe scena amenajată în piaţa Decebal, bistriţenii au avut parte de mini concerte susţinute de Mirela Petruş, Anuţa Motofelea şi Fraţi Spânu. Târgul se va încheia astăzi, înainte de apusul soarelui şi la lăsatul secului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite