Acuzat de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic de familie din localitatea hunedoreană Vulcan este acuzat de malpraxis, după ce una din pacientele sale a decedat sâmbătă la spitalul din Lupeni. Maria Obadău, 49 de ani, s-a simţit

Un medic de familie din localitatea hunedoreană Vulcan este acuzat de malpraxis, după ce una din pacientele sale a decedat sâmbătă la spitalul din Lupeni. Maria Obadău, 49 de ani, s-a simţit rău încă de la începutul săptămânii trecute. Medicul de familie i-a recomandat nişte analize, însă nu i-a prescris medicaţie, iar starea ei s-a agravat.

După patru zile, femeia a fost transportată de urgenţă la spitalul din Lupeni. „Bolnava a fost internată într-o stare foarte gravă. Pot să spun că s-a prezentat tardiv la noi şi posibil să fi avut şanse de supravieţuire”, a declarat AL Hames Fouad, medic primar anestezie şi terapie intensivă la spitalul din Lupeni. Medicul de familie al femeii decedate susţine că a suspectat-o de  embolie pulmonară, însă investigaţiile medicale nu au confirmat acest diagnostic.

„Nu am reuşit să găsesc nimic din analizele pe care le-am făcut. Am bănuit, dar nu am reuşit să descopăr o embolie pulmonară”, a declarat dr. Marian Rogojanu. Potrivit certificatului medical constatator, Maria Obadău a decedat din cauza unui stop cardiorespirator provocat de o trombembolie pulmonară şi de obezitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite