Acupunctura „bate” medicina clasică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acupunctura „bate” medicina clasică
Acupunctura „bate” medicina clasică

Zilnic, circa 30 de băimăreni trec pragul unui cabinet de acupunctură. Durata unei şedinţe de acupunctură este de 20 de minute, timp în care pacientului i se înfig maximum 12 ace în anumite zone energetice ale corpului.

Când nu mai găsesc leacul oferit de medicina clasică, băimărenii apelează la terapii alternative. Prima pe listă este acupunctura, ce a început să „câştige teren” în ultimii ani şi în România, după ce această artă de diagnosticare, prevenire şi tratament al bolilor are o vechime de peste 10.000 de ani.
 
Majoritatea celor care trec pragul singurului cabinet de acupunctură din municipiu suferă de boli reumatismale, neurologice, dar şi de dereglări endocrine, tulburări oculare şi auditive. „De obicei vin pacienţi care au încercat tot ce se putea în medicina clasică. În 20 de minute, pacienţii se simt mult mai bine”, spune Marius Dan Pop, acupuncturist.

Şedinţă de 20 de minute

Durata unei şedinţe de acupunctură este de 20 de minute, timp în care pacientului i se înfig maximum 12 ace în anumite zone energetice ale corpului. „La fiecare şedinţă se fac alte combinaţii, însă nu este voie să se folosească mai mult de 12 ace, deşi corpul uman are 360 de de puncte energetice”, explică Marius Pop. În general, un pacient care suferă de o boală cronică necesită 10 -15 şedinţe, iar cei cu afecţiuni mai uşoare sunt scăpaţi de durere într-o singură şedinţă.

„Tratamentul în cazul paraliziilor poate dura ceva mai mult, până la un an, iar pentru rezultate cât mai optime, acesta se va face împreună cu kinetoterapia”, spune Marius Pop. Recuperările după accidentele vasculare grave necesită o perioadă mai îndelungată, însă niciodată nu au întârziat să apară rezultatele.

„Organismul uman are un caracter dual, fiind compus din materie susţinută de energie. Acupunctura reface structura şi funcţia materiei prin restabilirea echilibrului energetic şi armonizarea funcţiilormetabolice”, spune Marius Pop. „Procesul de vindecare este explicat de înlăturarea cauzelor interne şi externe care au favorizat şi au generat apariţia bolii”, adaugă acupuncturistul.

30 de pacienţi pe zi

Zilnic, în jur de 30 de băimăreni trec pragul cabinetului de acupunctură. O şedinţă este de 35 de lei pentru salariaţi şi 20 de lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari. „Nu e scump deloc, iar rezultatele sunt miraculoase. Timp de 12 ani am stat prin spitale în Cluj şi nu am fost bine”, spune o pacientă de 41 de ani.

„În 2008 am încercat acupunctura. De atunci nu am mai luat medicamente şi mă simt excelent”, mai spune aceasta. În asentimentul ei sunt şi alţi pacienţi, care vin din alte judeţe din ţară pentru a încerca tratamentul neconvenţional. „Sunt din Satu Mare şi vin cu regularitate la cabinet. Nu mă simţeam atât de bine după medicamente”, spune un bărbat de 34 de ani.

Terapia alternativă se adresează tutror celor suferinzi, indiferent de vârstă.  „Vin şi mame cu prunci care nu mai au de ales, dar şi bătrâni cu bastoane”, conchide Marius Pop.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite