VIDEO Actorul Papan Chilibar folosea mănuşi chirurgicale la spargeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selectat din puşcărie pentru a juca în filmul „Eu când vreau să fluier, fluier", unde executa o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru furt, Papan Chilibar (21 de ani) a ajuns din nou după gratii.

 A păşit liber pe covorul roşu al Festivalului de Film de la Berlin, unde lungmetrajul „Eu când vreau să fluier, fluier", în regia lui Florin Şerban, a obţinut premiul „Ursul de Argint". Era în cărţi pentru a interpreta un rol în următorul film al lui Florin Şerban - „Il rumeno".

În februarie, când a obţinut marele trofeu, Papan suvura milioanele de aplauze, iar numele lui era încă nescris într-un dosar de furt cu autor necunoscut deschis de poliţişti în luna ianuarie, după ce mai mulţi indivizi au spart sediul unei firme. La 17 aprilie, Papan a fost reţinut ca fiind unul dintre autorii furtului, iar magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au decis arestarea sa preventivă întrucât era recidivist. În plus, tânărul fusese eliberat din penitenciar pentru bună purtare, imediat după turnarea filmului „Eu când vreau să fluier, fluier".

Urma să se angajeze

Arestarea lui Papan a scos la iveală modul profesionist de „operare" al celui căruia destinul îi mai dăduse o şansă. Conform anchetatorilor, pentru a nu lăsa urme, actorul a folosit mănuşi chirurgicale şi a adus la sediul firmei jefuite o rangă pentru a sparge seiful. „Nu are loc de muncă şi nici dovedită vreo sursă legală de venit", au arătat judecătorii.

Papan Chilibar, zis „Cioroi", Ştefan Ion, zis „Bâlbâitul", Mihai Chende şi Adi Uţeanu, zis „Troti", au primit săptămâna trecută mandat de arestare de 19 zile, fiind acuzaţi de spargeri de locuinţe şi furt calificat.

Papan a declarat în faţa instanţei că avea promisiuni că va începe din luna iunie 2010 munca la firma de producţie Strada Film şi că urma să primească un salariu lunar de 800 de lei. El a cerut să fie cercetat în libertate, pentru a avea grijă de familia sa, deoarece părinţii sunt surdomuţi şi are în întreţinere un copil de trei ani şi jumătate.

Prinşi prin GPS

Gruparea din care făcea parte Papan Chilibar a spart de trei ori sediul firmei Inter Partes Active Services, de unde a sustras 500 de euro, telefoane şi alte bunuri în valoare de 4.000 de lei. Actorul a participat efectiv la furtul din noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2010, în care s-a spart seiful societăţii, în care au găsit patru telefoane, iar unul dintre acestea a fost partea lui din „pradă". Procurorii au ajuns la Papan după ce l-au descoperit pe unul dintre complicii acestuia, Mihai Chende, care a fost condamnat pentru infracţiuni similare.

Acesta a povestit cum au spart sediul societăţii prin forţarea gratiilor de la geamul de la baie, cine a participat şi ce au furat de acolo. Pus în faţa denunţului-mărturie, Papan a recunoscut că a participat la acest furt şi a arătat că a pătruns o singură dată în apartament. El a povestit că a pus la dispoziţia colegilor o rangă pentru a forţa seiful şi că a purtat mănuşi chirurgicale în timpul furtului.

Tânărul a mai povestit că a luat unul dintre cele patru telefoane descoperite în seif. După spargere, Chilibar a aruncat mănuşile într-una dintre camerele din sediul societăţii. De altfel, procurorii au identificat prin satelit două dintre telefoane: unul dintre acestea a fost aruncat în spatele Magazinului Bucur Obor, iar altul a fost vândut în Târgul Vitan.

Fără compasiune!

Magistraţii sunt de părere că „situaţia precară a inculpaţilor nu poate legitima o conduită care vine în conflict cu legea penală, pentru că, în caz contrar, ar deveni un mod de viaţă nelegal pe care societatea ar trebui să-l tolereze din motive de compasiune, ceea ce nu poate fi admisibil".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite