Actorii băcăuani, în grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii Teatrului Municipal "Bacovia" din Bacău se pregătesc pentru stagiunea de toamnă cu banderole albe pe braţ. Artiştii protestează astfel faţă de prevederile legii care le dă mână

Actorii Teatrului Municipal "Bacovia" din Bacău se pregătesc pentru stagiunea de toamnă cu banderole albe pe braţ. Artiştii protestează astfel faţă de prevederile legii care le dă mână liberă directorilor să transforme contractele de muncă pe perioadă nedeterminată în contracte pe perioadă determinată. Actul normativ a intrat în vigoare la începutul lunii.

"Un actor tânăr nu-şi va putea întemeia o familie, în fuga după contracte. Iar la 40 de ani nu ştiu dacă mai poţi alerga după contracte. Legea e bună, dar nu în România şi nu la ora asta", ne-a declarat Eliza Judeu, liderul de sindicat al Teatrului "Bacovia".

Negociază cu Ministerul Cultelor

Actorii şi reprezentanţii Ministerului Culturii s-au aşezat la masa negocierilor, urmând ca în 30 de zile să se ajungă la un acord. "Sper că se va rezolva. În caz contrar, de la 1 octombrie vom relua protestele. Nu vom ieşi în stradă să pichetăm Prefectura, însă vom intra în grevă japoneză şi vom purta o banderolă albă în timpul spectacolelor. E formula pe care am ales-o noi", a mai spus Eliza Judeu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite