Activitatea agenţilor americani, afectată de un scandal sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activitatea agenţilor americani, afectată de un scandal sexual
Activitatea agenţilor americani, afectată de un scandal sexual

Un proces penal în Marea Britanie împotriva unui agent american pentru securitatea aeriană acuzat de agresare sexuală ar putea avea repercusiuni grave asupra activităţii şi reputaţiei internaţionale a serviciului, avertizează directorul instituţiei, citat de ediţia online a Washington Times.

Robert Bray, directorul Serviciului Federal american pentru Securitatea Aeriană, susţine că efectele ar putea merge până acolo încât agenţilor să li se interzică efectuarea unor zboruri transatlantice.

Un agent de securitate prezentat cu iniţialele J.F.B., de 42 de ani, din Massachusetts, este acuzat că, în ianuarie 2008, a agresat sexual o tânără de 23 de ani angajată a Forţelor Navale Regale britanice, în timp ce aceasta se afla în stare de inconştienţă după ce consumase prea mult alcool împreună cu acuzatul şi cu alţi agenţi.

"Impactul acestor acuzaţii asupra reputaţiei şi operaţiunilor Serviciului Federal american pentru Securitatea Aeriană este unul serios", afirmă Robert Bray, potrivit căruia "este posibil ca o publicitate negativă susţinută să determine ţările gazdă să revizuiască procedurile, nu numai în Marea Britanie, ci foarte posibil şi în alte state".

Agenţii americani au început să asigure paza curselor aeriene în câteva aeroporturi din Marea Britanie după arestarea, în august 2006, a mai multor bărbaţi care au fost condamnaţi ulterior pentru tentativă de atac terorist la bordul avioanelor care zburau către Statele Unite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite