"Activitatea Gărzii de Mediu Iaşi, inexistentă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată la Iaşi pentru câteva ore, Sulfina Barbu s-a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, printre altele, şi cu şeful Gărzii de Mediu. Nu mică i-a fost mirarea acesteia când a

Aflată la Iaşi pentru câteva ore, Sulfina Barbu s-a întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, printre altele, şi cu şeful Gărzii de Mediu.
Nu mică i-a fost mirarea acesteia când a aflat că amenzile date de instituţie în prima jumătate a acestui an nu însumează mai mult de 30, fiind în valoare totală de 1 miliard de lei. "Este inadmisibil, mai ales că, potrivit noii legislaţii, cuantumul amenzilor a crescut foarte mult. Astfel, numai o amendă poate fi de un miliard de lei. Din acest punct de vedere, activitatea Gărzii de Mediu Iaşi este insignifiantă, practic inexistentă", a apreciat Sulfina Barbu. Pe de altă parte, ministrul mediului a cerut un raport complet de activitate lui Bendescu: "Judeţul Iaşi deţine încă numeroase obiective agricole şi industriale, care trebuiau supuse controlului de mediu. Cred că domnul Bendescu nu a făcut toate aceste verificări şi, dacă suspiciunile se adeveresc, voi merge până la destituirea acestuia". În replică, şeful Gărzii de Mediu Iaşi, comisarul-şef Mihai Bendescu, a susţinut că numărul de amenzi nu constituie un criteriu de evaluare a performanţei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite