Activista pentru drepturile romilor a fost condamnată la 2 ani şi 3 luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit autorităţilor britanice, dacă inşelătoria nu ar fi fost descoperită, pagubele puteau atinge 10 milioane de lire sterline. Militanta pentru drepturile romilor Livinia Olmazu a fost condamnată la doi ani şi trei luni de închisoare.

Activista a ajutat 172 de români să obţină ilegal beneficii în valoare de 2,9 milioane de lire sterline, potrivit presei britanice. Ea şi-a recunoscut frauda în iulie.

Citiţi şi: Cum a furat regina ţiganilor din banii Regatului Unit

Olmazu este acuzată că a furnizat românilor documente false pentru un pretins loc de muncă, dar şi facturi şi referinţe false pretinzând că muncesc. Numeroase persoane au utilizat numerele de la Asigurările Naţionale obţinute în mod fraudulos pentru a încasa alocaţie pentru copii şi alte ajutoare.

Acesta este un caz evident în care nişte rromi care au dorit să-şi îmbunătăţească viaţa au fost împiedicaţi, prin a fi exploataţi de propriul popor, au declarat avocaţi britanici, potrivit BBC News.

De asemenea, autorităţile din Regatul Unit au precizat că femeia, care a terminat cursurile unui masterat în cadrul London School of Economics nu a acţionat din altruism, ci a pus la cale escrocheria pentru propriile beneficii.

Cea care a condamnat-o, judecătorul Deborah Taylor, a declarat că rolul femeii în această fraudă a fost "uşurat" de implicarea ei alături de autorităţile locale şi de organizaţiile de caritate, care i-au permis accesul la oamenii din comunitatea de romi.

Aţi identificat persoane care au dorit să ia parte la această fraudă şi aţi abuzat de poziţia dumneavoastră, i-a spus judecătoarea condamnatei.

Imigranţii din România nu au dreptul la un asigurări de sănătate, şi, prin urmare, la o serie de beneficii, cu excepţia cazului în care pot dovedi autorităţilor că sunt angajaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite