O fostă laureată a Premiului Nobel pentru Pace: "Acordarea acestui premiu lui Obama este o decizie foarte tristă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laureata Premiului Nobel pentru Pace din 1976, Mairead Corrigan Maguire, originară din Irlanda de Nord, a criticat vineri atribuirea acestui premiu preşedintelui american Barack Obama, estimând că este o decizie "foarte tristă".


Mai citeşte şi:


Maguire, recompensată împreună cu Betty Williams pentru o campanie de marşuri de pace în provincia britanică zguduită pe atunci de violenţe interreligioase, a considerat că premiul a fost atribuit într-un mod precipitat.

"Preşedintele Obama trebuie încă să probeze că va face serios lucrurile să se mişte în Orientul Mijlociu şi că el va pune capăt războiului în Afganistan şi multor altor probleme", a subliniat Betty Williams.

"Comitetul Nobel nu a îndeplinit criteriile indicate în testamentul lui Alfred Nobel, întrucât el a stipulat că premiul trebuie acordat oamenilor care pun capăt militarismului şi sunt pentru dezarmare", a mai adăugat ea.

Comitetul Nobel l-a recompensat vineri pe Barack Obama pentru a fi "creat un nou climat în politica internaţională", o decizie care a intervenit în timp ce preşedintele american rămâne confruntat cu două războaie: unul în Irak, celălalt în Afganistan, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite