Acord PSD- PNL pentru Guvern de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, ieri, că PSD, PC şi PNL vor încheia un protocol de colaborare, care va conţine măsurile guvernului anticriză, durata de şase luni a mandatului şi numele viitorului premier. În document nu se va menţiona însă explicit că prim-ministrul va demisiona la sfârşitul celor şase luni.

„Sperăm ca până la sfârşitul lunii să putem încheia acest protocol", a adăugat Dragnea. Măsurile pe care le are în vedere Opoziţia vor fi discutate în cadrul unei comisii special constituite, din care vor face parte Constantin Niţă (PSD), Varujan Vosganian (PNL) şi Maria Grapini (PC).

Social-democraţii nu avansează, deocamdată, niciun nume de posibil premier în Guvernul de criză. „Am convenit ca, până la depunerea moţiunii, să stabilim împreună premierul", a precizat secretarul general al PSD. În schimb, liderul liberal Crin Antonescu insistă pentru varianta Klaus Iohannis. În ceea ce priveşte impozitele, Liviu  Dragnea a lăsat să se înţeleagă că social-democraţii ar putea fi de acord cu menţinerea cotei unice până la alegeri.

"Impozitarea diferenţiată nu poate fi aplicată imediat deoarece este nevoie de modificarea Codului Fiscal, iar o astfel de revizuire necesită timp", a explicat Dragnea. Liderul PNL, Crin Antonescu, a susţinut, ieri, că menţinerea cotei unice de către Guvernul de criză ar fi fost convenită de cele două partide încă de săptămâna trecută.

Realizarea planurilor PNL şi PSD depinde, însă,  de conturarea unei majorităţi parlamentare. La acest capitol, lucrurile sunt încă neclare: social-democraţii le-au spus liberalilor că ar fi în tratative "avansate" cu mai mulţi parlamentari PDL şi că există şanse pentru trecerea moţiunii de cenzură. Liberalii se arată sceptici faţă de aceste afirmaţii ale social-democraţilor. 

"Am convenit ca, până la depunerea moţiunii, să stabilim împreună premierul."
Liviu Dragnea
secretar general al PSD

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite