Acoperişul Centrului Militar, demolat de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acoperişul Centrului Militar, demolat de pompieri
Acoperişul Centrului Militar, demolat de pompieri

Oamenii pot trece acum pe lângă clădire fără să se mai teamă

Cetăţenii care treceau prin faţa Centrului Militar spun că au anunţat poliţia, deoarece din clădire cădeau bucăţi de lemn. „Mă gândeam când o să înceapă să cadă streaşina, că se vedea de la o poştă că e putredă. A sunat cineva la poliţie sau la pompieri, când a observat că au început să cadă bucăţi mici de lemn. Trebuia să se facă lucrul ăsta mai de mult. Dacă îi cădea cuiva în cap, sigur ieşea mare scandal“, a declarat Ilie Teacă din Corabia.

Trecătorii sunt în siguranţă


Pompierii spun că solicitarea a venit din partea comandantului Centrului Militar. „Nu am primit niciun apel de la cetăţeni prin 112. La noi s-a prezentat comandantul Centrului Militar să solicite sprijinul nostru pentru îndepărtarea părţii constructive a clădirii“,  ne-a declarat Cristian Croitoru, purtătorul de cuvănt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Clădirea se află într-o zonă foarte circulată, reprezentând un real pericol pentru trecători, dar şi pentru şoferii care tranzitează această zonă, imobilul fiind numai la câţiva metri de Drumul European 574.
Pompierii ajunşi la faţa locului, împreună cu Poliţia Rutieră şi Poliţia Comunitară, au asigurat zona pentru a evita orice risc. Pompierii au intervenit cu o autoscară şi au ancorat streaşina putredă cu o funie, după care au doborât partea putredă la pământ. Din mulţimea strânsă se auzeau replici de mulţumire: „În sfârşit putem să trecem liniştiţi pe lângă clădire!“, a exclamat un trecător care a venit să vadă cum este smulsă streaşina.

Primăria ameninţă cu amenzi

Deşi Primăria Slatina a trimis somaţii peste somaţii, cei de la Centrul Militar Judeţean s-au sesizat abia ieri. „O să trimit acolo o echipă de la Disciplina în Construcţii. Nu este normal ce s-a întâmplat pentru că au fost avertizaţi în repetate rânduri să rezolve această problemă. Ei nu au făcut decât să pună afişe de atenţionare pe clădire. În mod sigur vor fi amendaţi“, a spus Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite