Acoperiş „viu“ pe clădirea Agenţiei de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul acoperiş verde „a răsărit“ pe acoperişul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi a fost realizat de membrii Clubului Ecologic Bios.

Inaugurat printr-un picnic simbolic, acoperişul verde de la Sibiu are o suprafaţă 50 de metri pătraţi, iar costurile pentru realizarea acestuia s-au ridicat la peste 7.000 de lei. „Aceasta e o metodă destul de des folosită în străinătate, datorită multiplelor beneficii pe care le aduce: reducerea costurilor cu încălzirea, iarna, şi răcirea camerelor, vara, rezistenţa la vânt sau creşterea duratei de viaţă a membranei acoperişului", explică Dumitru Ungureanu, managerul proiectului.

Strategie de promovare

„Pâmântul şi iarba au fost puse pe o membrană specială, prin care nu trece apa. Mai mult, sub stratul de sol am instalat un sistem de protecţie, care împiedică pătruderea rădăcinilor. Practic, asta a fost şi partea cea mai grea a proiectului, deoarece în România încă nu există foarte multe firme care să aibă sisteme", adaugă Ungureanu. Membrii Clubului Bios pregătesc o strategie pe care o vor înainta Ministerului Mediului pentru realizarea unor proiecte asemănătoare. „Vom cere acordarea unor subvenţii de la stat sau diminuarea impozitelor pentru cei care aleg un astfel de acoperiş", arată Dalia Orlandea, membră a clubului.

“Vom cere acordarea unor subvenţii de la stat sau diminuarea impozitelor pentru cei care aleg un astfel de acoperiş."
Dalia Orlandea membră a clubului Bios

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite