Galaţi: 20% din angajaţii combinatului AcelorMittal sunt în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: 20% din angajaţii combinatului AcelorMittal sunt în şomaj tehnic
Galaţi: 20% din angajaţii combinatului AcelorMittal sunt în şomaj tehnic

Aproximativ 20% dintre angajaţii ArcelorMittal Galaţi vor intra în şomaj tehnic până la sfârşitul anului, prin rotaţie, câte zece zile, a anunţat, miercuri, directorul general al combinatului, Thiery Le Gall.

Acesta a spus că sunt vizaţi de şomaj tehnic numai angajaţii Laminorului de tablă groasă şi Laminorului de benzi la rece. Singurii care nu vor pleca în şomaj tehnic de la cele două laminoare vor fi salariaţii de la mentenanţă, care se vor ocupa de reparaţii şi modernizări la cuptoarele de lucru.

Angajaţii trimişi în şomaj tehnic vor beneficia de 85% din salariu.

Le Gall a precizat că măsura trimiterii în şomaj tehnic a fost determinată, pe de o parte, de scăderea comenzilor de tablă groasă pe piaţă, iar pe de altă parte de existenţa unor deficienţe de calitate la rulourile de benzi la rece.

Directorul ArcelorMittal a menţionat că angajaţii celor două laminoare ar urma să rămână în şomaj tehnic până la sfârşitul anului, dar nu a exclus o eventuală prelungire a acestuia, în raport de evoluţia pieţei de tablă groasă în primul trimestru al anului viitor şi de efectuarea reparaţiilor şi remedierilor tehnice la Laminorul de benzi la rece. El a explicat că din cauza calităţii scăzute a rulourilor de benzi la rece a fost nevoit să transfere o parte din comenzi unor unităţi siderurgice din vestul Europei.

Combinatul ArcelorMittal va avea la sfârşitul anului 9.500 de salariaţi, în condiţiile în care la demararea schemei de plecări voluntare din decembrie 2008 erau 14.000.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite