Băsescu: Aceleaşi hibe pe care le are sistemul de învăţământ privat, le are şi cel de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi că situaţia creată la Universitatea Spiru Haret reprezintă un blocaj, provocat tocmai pentru a fi diminuată importanţa învăţământului privat. El a făcut această afirmaţie la aeroportul Henri Coandă, înainte de a pleca într-o vizită în Turkmenistan.

Traian Băsescu a amintit că membrii comisiei prezidenţiale de specialitate au elaborat propuneri privind reglementarea sistemului de învăţământ, iar el, personal, de-a lungul timpului, a făcut remarci referitoare la eliberarea diplomelor pe bandă.

Citeşte şi:

Preşedintele Senatului: Acest Caritas al diplomelor trebuie să înceteze dar studenţii nu trebuie penalizaţi

"Ceea ce se întâmplă acum am semnalat frecvent. Acum este un blocaj, o luptă între cei ce vor să diminueze importanţa învăţământului privat, iar, pe alocuri, este o luptă pentru blocarea procesului de modernizare dusă de lideri şi minister", a spus şeful statului.

Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa ca "Guvernul să ia taurul de coarne".

"Nu ştiu dacă o va face în interiorul alianţei, dar ce vedem este rezultatul unor lupte, al unor interese ale învăţământului de stat în detrimentul celui privat. Iar ce vedem din ceea ce nu ne place este caracteristic şi învăţământului de stat în mod egal", a atras atenţia preşedintele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite