Accidente în serie pe "şoseaua morţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

impactul cu copilul. Fetiţa a fost transportată imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi internată la Terapie Intensivă, în comă de gradul IV. Luni dimineaţă, micuţa a decedat din cauza

impactul cu copilul. Fetiţa a fost transportată imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi internată la Terapie Intensivă, în comă de gradul IV. Luni dimineaţă, micuţa a decedat din cauza traumatismelor suferite. Conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal pentru omor din culpă. Poliţiştii băcăuani spun că accidentele se petrec din vina şoferilor şi a pietonilor, care nu respectă regulile de circulaţie.
Numai în anul acesta au avut loc 59 de accidente grave, soldate cu 27 de morţi şi 46 de răniţi grav. Principalele cauze ale tragediilor sunt în special traversările neregulamentare şi viteza excesivă. "Printre cauzele accidentelor se numără şi efectuarea neregulamentară a depăşirilor, neatenţia în conducere şi neacordarea de prioritate pietonilor", a precizat subcomisarul Teo Iacovache, şeful Serviciului Drumuri Naţionale din cadrul Poliţiei Rutiere Bacău. Cele mai multe accidente grave s-au petrecut seara, după ora 18, în mediul rural. În general, există două categorii de victime în rândul pietonilor: copiii, care se joacă în apropierea drumurilor circulate, fără supravegherea părinţilor, şi persoanele în vârstă, care traversează strada fără să se asigure sau fără să observe la timp maşinile care circulă. De pe "lista neagră" a victimelor accidentelor nu lipsesc persoanele în stare de ebrietate, care ies noaptea din localuri şi "uită" să se mai asigure la traversarea străzii. Coroborate cu viteza prea mare cu care circulă unii şoferi, toate aceste elemente conduc la adevărate tragedii. Poliţiştii încearcă să prevină accidentele prin aplicarea de sancţiuni. În 2006 s-au aplicat circa 20.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 900.000 RON, pentru viteză excesivă, starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor, conducere sub influenţa alcoolului. 400 de permise auto au fost reţinute şi suspendate, fapt care, potrivit poliţiştilor băcăuani, spune mult despre felul în care unii conducători auto se comportă la volan. Pe DN 2 vor patrula permanent maşini de poliţie cu camere video, în scopul prevenirii evenimentelor, dar şi a rezolvării mai uşoare a situaţiilor în care autorul accidentului încearcă să fugă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite