Accidente de muncă la Cablul Românesc?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al societăţii acuză conducerea că nu respectă legislaţia de protecţia muncii

Un angajat al Societăţii Comerciale „Cablul Românesc” acuză conducerea firmei de faptul că încearcă să ascundă mai multe cazuri de accidente de muncă în care au fost implicaţi salariaţii. Gheoghe Mierlă, Ştefan Petrache, Constantin Ducu şi Ioana Călimen sunt câţiva dintre victimele acestor accidente.

„În data de 15 septembrie  2009, la Secţia I Cablare, numitul Antonie Sârbu, afând funcţia de cablar a fost accidentat grav, în timpul serviciului, căzând peste el o virolă de 300 de kilograme” spune Vasile Drideanu, angajatul societăţii. Acesta mai adaugă că, deşi normele legale de protecţia muncii nu sunt respectate, salariaţilor le este frică să facă reclamaţii pentru a nu-şi pierde locurile de muncă.

„Societatea a fost verificată şi au fost depistate anumite deficienţe pe protecţia muncii, fapt pentru care a fost sancţionată. Am verificat de două ori presupusele victime dar acestea au spus că s-au accidentat în afara orelor de program. Atât timp cât ele nu recunosc că au păţit acele lucruri la locul de muncă este foarte greu să poţi demonstra acest lucru”, spune inginerul Darius Muşat, director coordonator adjunct Securitate şi Sănătate în Muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Prahova. 

Niciun accident
Pe de altă parte, conducerea societăţii Cablul Românesc spune că acuzaţiile nu sunt fondate.

„Nu au fost accidente de muncă, iar respectiva persoană, prin natura sa de angajat, nu are competenţa de a evalua situaţia respectării normelor de protecţia muncii. Instructajul pentru protecţia muncii se ţine lunar pe toate sectoarele de activitate, iar ITM Prahova a efectuat un control tematic în urma căruia a dispus anumite măsuri, care, însă, nu au nicio legătură cu producerea unui accident de muncă în societate noastră”, explică directorul de producţie al firmei, Valais Athanasios.

Liderul sindicatului „Tesad” din „Cablul Românesc”, Marius Icătoiu spune că salariaţii au o asigurare privată care acoperă 24 de ore, care este plătită integral de societate. „În cazul unor intervenţii chirugicale, de exemplu, angajaţii primesc trei salarii, în baza unui protocol încheiat între sindicat şi patronat”, adaugă Icătoiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite