Accident tragic: Un alpinist a murit, după ce a căzut într-o prăpastie din Masivul Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alpinist de 26 de ani din Bucureşti a murit, sâmbãtã searã, dupã ce a cãzut într-o prãpastie din zona numitã Cãldarea Fundul Caprei, de pe versantul argeşean al Masivului Fãgãraş, transmite Mediafax.

Potrivit directorului Serviciului Public Salvamont Argeş, Ion Sãnduloiu, un prieten al alpinistului a sunat la 112, dupã ce l-a cãutat în zonã şi nu l-a gãsit.

"Este un alpinist de 26 de ani, din Capitalã, care, din primele noastre date, rezultã cã a încercat sã scurteze traseul de coborâre pentru a ajunge la locul unde îşi lãsase autoturismul înainte de a începe acţiunea de urcare, şi, în zona de abrupt a cãzut câteva zeci de metri într-o prãpastie din partea superioarã a Cãldãrii Fundul Caprei. La faţa locului, în urma apelului prietenului sãu, s-au deplasat cinci salvamontişti şi doi jandarmi montani care au reperat victima şi urmeazã sã o scoatã din prãpastie", a declarat Ion Sãnduloiu.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipa de intervenþie a salvamontiştilor şi jandarmilor montani urmeazã sã preia trupul neînsufleþit al alpinistului şi sã-l transporte pânã la şoseaua Transfãgãrãşan, de unde va fi luat de o maşinã a Serviciului Medico-Legal Argeş şi transportat la morga din Piteşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite