Accident la hidrocentrala din Siberia: 12 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident la hidrocentrala din Siberia: 12 morţi
Accident la hidrocentrala din Siberia: 12 morţi

Potrivit noului bilanţ anunţat marţi de ministrul rus pentru situaţii de urgenţă, Serghei Şoigu, douăsprezece persoane au murit şi 64 sunt în continuare date dispărute în urma accidentului produs luni la hidrocentrala Saiano-Şuşenskaia, de pe râul Enisei, în Siberia Orientală.

Inginerul şef al hidrocentralei, Andrei Mitrofanov, a spus că accidentul s-a produs în timpul unor lucrări de reparaţii la hidroagregate şi aproximativ 300 de persoane se găseau în zonă în momentul catastrofei. În urma exploziei izbucnite la unul din transformatoare, au căzut un perete şi tavanul de la sala maşinilor, ceea ce a dus la inundarea acesteia.

Reconstrucţia totală a centralei va necesita însă patru sau mai mulţi ani, a estimat patronul interimar al grupului Rushidro, care administrează hidrocentrala,Vasili Zubakin.

Activitatea hidrocentralei, una din cele mai puternice din lume, a fost total întreruptă după accident, perturbând serios aprovizionarea cu electricitate a regiunii.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a transmis condoleanţe angajaţilor centralei şi a dat asigurări că o anchetă serioasă va elucida circumstanţele accidentului.

La rândul său, administraţia din Hakasia, regiune din apropierea graniţei cu Mongolia (circa 4.300 km de Moscova), a dat asigurări că avaria nu prezintă niciun risc pentru populaţia locală, în aval de baraj, întrucât barajul nu a fost distrus în accident. Cu toate acestea, mai mulţi locuitori din satele şi oraşele din zona hidrocentralei şi-au părăsit casele de teama unor eventuale inundaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite