Accident simulat la Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident simulat la Otopeni
Accident simulat la Otopeni

Un exerciţiu tactic cu tema „Accident aviatic civil” a fost organizat, ieri, de către Inspectoratul Situaţii de Urgenţă Ilfov pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

La capătul pistei s-a simulat un accident în care a fost implicat un avion civil de transport de persoane, al cărui motor de pe aripa dreaptă a explodat în timp ce încerca să decoleze.

În urma presupusului accident au fost rănite 26 de persoane, dintre care şase au rămas prinse între fiarele contorsionate. De asemenea, s-au produs şi scurgeri de lichide toxice din trei recipiente de la bordul aeronavei.

Primele sosite la locul accidentului au fost echipajele de stingere a incendiului, 13 la număr. La scurt timp şi-au făcut apariţia şi ambulanţele.

„Suntem pregătiţi“

Primul pas a fost localizarea şi stingerea incendiului, după care s-a început procedura de descarcerare şi evacuare a pasagerilor rămaşi în avion şi a echipajului. Căpitanul este ultimul care părăseşte aeronava.

„Prin acest exerciţiu demonstrativ am vrut să testăm nivelul la care sunt oamenii noştri când este vorba despre astfel de intervenţii şi, evident, principalul scop a fost să arătăm că suntem pregătiţi tot timpul pentru orice fel de intervenţie în caz de accident aviatic”, a explicat comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, Claudiu Cristian Avram.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite