Accident rutier cu repetiţie la Cheia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident rutier cu repetiţie la Cheia
Accident rutier cu repetiţie la Cheia

Un camion al armatei a provocat un accident mortal în locul unde venise pentru a scoate din râpă un trailer răsturnat cu o zi înainte.Un bărbat a murit, iar soţia sa a fost rănită în accidentul care a avut loc, ieri, pe Drumul Naţional 1A, în zona Cheia.

În două zile, în acelaşi loc, Drumul Naţional 1, zona Cheia, au avut două accidente în care au fost implicate autovehicule militare. Marţi, un trailer care transporta un buldozer a rămas fără frâne şi s-a răsturnat în şanţ, fiind răniţi trei soldaţi.

Ieri, camionul militar care a fost trimis să scoată din râpă trailerul a produs un accident mortal. Vehiculul a luat-o la vale izbind o Dacie Logan care aştepta terminarea operaţiunilor de ridicare a trailerului.

Când a văzut că vehiculul militar se îndreaptă spre el, şoferul autoturismului a coborât din maşină încercând să ajungă la portiera din dreapta, pentru a-şi scoate soţia. Nu a mai apucat, întrucât a fost lovit mortal de camion.

„Camionul venea, cu spatele, la vale. Şoferul din Logan a coborât şi s-a dus să-şi scoată soţia din maşină, dar a fost lovit în plin şi aruncat direct în râpă“, a povestit un alt şofer oprit în coloana de maşini.

Victima este Ion Munteanu, în vârstă de 59 de ani, din Brăila şi mergea spre casă. Rănită şi aflată în stare de şoc, femeia a fost dusă la Spitalul Judeţean Braşov.

Şoferul camionului nu a tras frâna de mână

Potrivit primelor constatări ale poliţiştilor, şoferul a uitat să tragă frâna de mână în momentul în care a coborât din camion. „Şoferul a oprit în zonă şi a coborât fără să asigure corespunzător maşina, iar aceasta a luat-o la vale şi a lovit o Dacia Logan, care se afla în staţionare în coloană, în spatele autoutilitarei“, a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

Şoferul, maistrul militar Alexandru Ivan (40 de ani), riscă să fie acuzat de ucidere din culpă.Cazul este anchetat şi de instituţiile din armată.

„La faţa locului desfăşoară cercetări cei de la Parchetul Militar şi o comisie din cadrul unităţii militare din care făceau parte soldaţii“, a declarat colonelul Nicolae Uszkai, purtător de cuvânt al Brigăzii 2 Vânători de Munte Braşov.Camionul implicat în accident aparţine Unităţii Militare 01119 din Braşov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite