Andrei Sopon vrea să deschidă o Academie de Tenis la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Sopon vrea să deschidă o Academie de Tenis la Braşov
Andrei Sopon vrea să deschidă o Academie de Tenis la Braşov

Încă de la vârsta de şapte ani, Andrei Sopon a făcut tenis de performanţă. Cu timpul, pasiunea lui pentru tenis a crescut, ceea ce l-a determinat să îi antreneze pe copiii talentaţi şi să-şi dorească să înfiinţeze prima Academie de Tenis din România.

Profil

NĂSCUT: 3 iulie 1984, Ploieşti
FAMILIE: necăsătorit
STUDII:
Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Şcoala de Antrenori de tenis de câmp la Bucureşti


Încă de la vârsta de şapte ani, Andrei Sopon a făcut tenis de performanţă. Cu timpul, pasiunea lui pentru tenis a crescut, ceea ce l-a determinat să îi antreneze pe copiii talentaţi şi să-şi dorească să înfiinţeze prima Academie de Tenis din România. Pasiunea pentru tenisul de câmp i-a fost insuflată de tatăl său. „Tata m-a dus pe terenul de tenis de la vârsta de şapte ani. Făceam multe antrenamente cu tata, care în prezent este antrenor de tenis în Ploieşti. Făceam parte dintr-o grupă de şase copii şi ţin minte că toţi colegii mei aveau rachete de lemn, iar eu am fost oarecum avantajat pentru că am primit de la tata racheta lui de metal“, povesteşte tânărul. Până la vârsta de 14 ani a făcut tenis de performanţă.

Antrenor de tenis de câmp

După o perioadă, s-a orientat spre antrenorat, imediat ce a absolvit Şcoala de Antrenori de Tenis de Câmp, din capitală. „Apoi, timp de patru ani am lucrat alături de tatăl meu la Tenis Club Cadet, din Ploieşti.  Mergeam acolo în fiecare vară şi după ce terminam orele de la facultate. Am antrenat o fetiţă de şase ani, care a progresat foarte mult şi a ajuns pe locul 30 în clasamentul naţional al juniorilor“, declară tânărul. În Braşov a venit în 2003, când s-a înscris la facultate. În plus, de aproape un an antrenează o grupă de copii cu vârste cuprinse între şase şi zece ani, la Baza Sportivă din Noua.

Prima Academie de Tenis din România


Andrei îşi doreşte foarte mult să deschidă o Academie de Tenis la Braşov. Ideea de a deschide o astfel de academie i-a venit după ce unul dintre prietenii săi i-a oferit un exemplu. „Modelul meu este o Academie de Tenis din Spania. Aceasta oferă condiţii foarte bune şi o şansă noilor talente. Am ales Braşovul ca sediu, deoarece îmi place mult oraşul şi pentru că se află în centrul ţării“, mărturiseşte tânărul antrenor.

Vrea să transforme copiii nevoiaşi, în campioni

În prezent, Andrei caută parteneri care să investească timp şi bani pentru a deschide Academia de Tenis de la Poalele Tâmpei. „Este nevoie de un teren şi de oameni cu care să lucrezi. O să caut tinere speranţe care pot face performanţă în acest sport. În plus, îmi doresc să fac campioni, în doar doi ani, din copiii care locuiesc la satele sau în comunele din jurul Braşovului şi care au o situaţie materială precară“, susţine antrenorul.

A câştigat numeroase premii

Performanţa tenismenului a fost recunoscută la diversele concursuri la care a participat. „Am participat la concursuri locale din Ploieşti şi Sfântu Gheorghe. Când aveam 10 ani am ajuns într-o semifinală, iar acum doi ani, la Sfântu Gheorghe, la un concurs de seniori, am câştigat locul al II-lea“, povesteşte tânărul.


Întrebări şi răspunsuri

Îţi mai aminteşti prima zi în care ai ţinut o rachetă în mână?
Da. Mi-a fost greu la început. Racheta mi se părea mult prea grea. Cu timpul m-am obişnuit şi niciodată nu aş renunţa la acest sport. Sper să reuşesc să realizez ceea ce mi-am propus, şi anume să deschid o Academie de Tenis la Braşov.
Dacă ar fi să dai timpul înapoi, te-ai orienta spre altceva?
Nu aş renunţa niciodată la tenis. Îmi place foarte mult acest sport şi-mi doresc să formez cât mai multe tinere talente care să ajungă la performanţe deosebite şi care să ducă numele ţării noastre peste hotare.

Ce-i place
„Îmi plac foarte mult şi muzica. Am făcut timp de trei ani lecţii de orgă electronică şi în prezent mai cânt câteodată“, susţine Andrei Sopon.
Ce nu-i place

„Nu-mi place că nu se investeşte sufiecient în tenis. România a pierdut mult la nivel internaţional. Sportivii nu sunt recompensaţi aşa cum ar merita şi există multe cazuri în care nu au unde să se antreneze“, mărturiseşte tânărul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite