Academia de Poliţie a “tras linie” sub media 7.30, pentru studenţii români. Reprezentanţii minorităţilor au intrat şi cu 5.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima medie de intrare la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, în urma probei scrise susţinute marţi, a fost de 7,30, la specializările Penitenciare şi Jandarmi. Această medie este valabilă doar pentru viitorii studenţi români. Cei de alte etnii au intrat şi cu medii mai mici.

Aproximativ 1.800 de tineri au participat, marţi, la testul scris al examenului de admitere în Academie. Ei s-au bătut pentru cele 546 de locuri scoase la concurs.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Academiei, Nicolae Radu, media ultimului candidat admis la Ordine şi Siguranţă Publică a fost 7,80, iar la Drept a fost 8,70.
De asemenea, la Poliţia de Frontieră ultima medie în urma probei scrise a fost 7,60, iar la Jandarmi şi la Ministerul Justiţiei-Penitenciare a fost de 7.30.
Rezultatele probei scrise au fost afişate marţi noapte, în jurul orei 22.40.

La examenul de admitere din acest an s-au înscris, în fază iniţială, 2.654 de candidaţi. În urma vizitei medicale, numărul acestora a rămas de 2.576, iar după proba fizică au mai rămas 1.750 de candidaţi, reprezentând o concurenţă de 4,3 absolvenţi pe loc la Poliţie, 3,4 pe loc la Poliţia de Frontieră, 3,9 pe loc la Jandarmerie, 2,3 pe loc la Penitenciare şi 2,4 pe loc la Pompieri.
În 2010, numărul candidaţilor înscrişi în fază iniţială a fost de aproape 4.800, în urma probelor fizice rămânând în concurs peste 3.000.
În acest an nu au fost admise derogări de la norme în nicio situaţie, a explicat Tăut, fiind şi prima oară când sălile în care absolvenţii de liceu susţin proba scrisă sunt supravegheate video.
Dintre locurile scoase la concurs, 60 erau la specializarea "Drept", 203 la specializarea "Ordine şi siguranţă publică", 55 la Pompieri şi 30 la Arhivistică.
Din cele 203 locuri la ordine publică, 15 au fost rezervate pentru cetăţeni români de origine maghiară, şase pentru romi şi nouă pentru alte naţionalităţi. La Poliţia de Frontieră, din 50 de locuri, unul a fost rezervat pentru un candidat rom şi două pentru cetăţeni români de alte naţionalităţi. De asemenea, la Jandarmerie au fost disponibile trei locuri pentru romi şi patru pentru candidaţi de alte naţionalităţi.

În 2010, numărul candidaţilor înscrişi în fază iniţială a fost de aproape 4.800, în urma probelor fizice rămânând în concurs peste 3.000.

În acest an nu au fost admise derogări de la norme în nicio situaţie, a explicat Tăut, fiind şi prima oară când sălile în care absolvenţii de liceu susţin proba scrisă sunt supravegheate video. De asemenea, s-a stabilit o locaţie nouă pentru comisia de evaluare, care a fost securizată la standarde maxime.

Vezi pe forbes.ro care sunt cele mai bune 10 universităţi din lume

Află pe forbes.ro cu ce ii atrag Facebook si Google pe programatorii romani

Citeşte pe forbes.ro unde poţi studia în străinătate pe bani puţini

Conform ultimelor date furnizate de Academia de Poliţie,  ultima medie de concurs a fost:

Facultatea de Poliţie:

- specializarea drept -  8,70

- specializarea drept, pentru poliţie de frontieră  – 8,60

- specializarea ordine şi siguranţă publică– 7,80

Reprezentanţii minorităţilor au avut alte medii:

- specializarea ordine şi siguranţă publică, etnie rromă - 5,40
- specializarea ordine şi siguranţă publică, etnie maghiară – 5,00
- specializarea ordine şi siguranţă publică, alte minorităţi – 6,00
- specializarea ordine şi siguranţă publică, pentru poliţie de frontieră– 7,60
- specializarea ordine şi siguranţă publică, pentru poliţie de frontieră, minorităţi – 7,10


         - specializarea jandarmi – 7,30
         - specializarea jandarmi - alte minorităţi – 5,20
         - specializarea penitenciare – 7,30

La Facultatea de Pompieri - ultima medie a fost 8,50.
La Facultatea de Arhivistică - ultima medie a fost 6,70.

Pentru facultăţile de Poliţie şi Arhivistică probele scrise au fost susţinute în 26 şi 27 iulie, în funcţie de specialitatea pentru care s-a optat, iar rezultatele au fost  afişate în 27/28 iulie a.c.. La Facultatea de Pompieri proba scrisă  a avut loc în 21 iulie, cu afişarea rezultatelor în 22 iulie.

La probele de examinare a aptitudinilor sportive au fost luate măsuri speciale pentru asigurarea corectitudinii şi transparenţei desfăşurării acestora. În acest scop a fost montat un dispozitiv pentru marcarea sonoră şi vizuală a epuizării baremului minim de timp pentru proba de rezistenţă (1000 m) şi s-a dispus înregistrarea video a probelor. Pe parcursul probelor,  familiile candidaţilor au avut acces în baza sportivă, într-un sector special amenajat.

Astăzi, 28 iulie a.c., a fost încheiată perioada de depunere a contestaţiilor. A fost depus un număr de 39 contestaţii. Lista finală cu rezultatele contestaţiilor va fi afişată vineri, 29 iulie a.c., ora 10.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite