De ce se înghesuie tinerii la salarii mici de profesori şi poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5.000 de candidaţi s-au înscris la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti  şi alţi 49.000 la examenul de titularizare

Tinerii s-au arătat entuziasmaţi de avantajele meseriei de poliţist şi o consideră profesia care te salvează de criză chiar dacă salariile sunt din ce în ce mai mici.
„Tata lucrează ca maistru militar şi am vrut să-l urmez. Îmi place meseria, uniforma, tot. Acesta este un domeniu sigur, chiar dacă salariile sunt mici, măcar aici am un loc de muncă“, susţine Mihaela Ciobanu din Giurgiu, proaspăt absolventă a unui liceu economic.

Profesor pe 7 milioane

Şi meseria de profesor este atractivă pentru tinerii români, chiar dacă salariile nu sunt unele motivante. Astfel, la examenul de titularizare s-au înscris 49.205 de candidaţi. Cei mai mulţi dintre ei sunt conştienţi că vor munci pe bani foarte puţini, însă spun nu au altă opţiune în ceea ce priveşte cariera.

„După tăierea salariului o să am şapte milioane , dar rămân în sistem pentru că altceva nu ştiu să fac“, spune o tânără profesoara de geografie.

„Uitaţi-vă câţi oameni s-au înscris, pentru un salariu de şase milioane, atât de disperaţi suntem. Un subiect nu a fost din bibliografie, aşa că mulţi au părăsit examenul. Eu am făcut contestaţie. A fost bătaie de joc atât cu redactarea subiectelor, cât şi cu afişarea rezultatelor. Eu nu mi-am terminat încă studiile, dar am nevoie de bani, de aceea am dat examen pentru un post în învăţământ”, spune o tânără, aflată la prima încercare la titularizare.

Citeşte mâine în ziarul „Adevărul“ de ce atât de mulţi tineri vor să fie poliţişti şi profesori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite