Absolveţii şcolilor de poliţie se vor putea angaja de la 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolveţii şcolilor de poliţie se vor putea angaja de la 1 decembrie
Absolveţii şcolilor de poliţie se vor putea angaja de la 1 decembrie

Angajarea absolvenţilor şcolilor de poliţie, amânaţi începând cu luna iulie din lipsă de fonduri, va fi posibilă de la 1 decembrie, a declarat pentru NewsIn, miercuri, după şedinţa Colegiului de Conducere al MAI, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Marin Gruia.

Potrivit lui Gruia, miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului de Conducere al MAI, s-a stabilit ca cei 1600 de absolvenţi ai şcolilor de poliţie şi ai Academiei Alexandru Ioan Cuza să fie încadraţi în structurile ministerului începând cu data de 1 decembrie.

Începând cu data de 1 iulie, cei 1600 de absolvenţi au fost amânaţi pentru repartizare, întrucât nu au existat fonduri pentru bugetarea acestora, iar în această perioadă au primit doar solda de elev sau student.

"Ministrul Dan Nica a spus că ministerul se va ocupa de închirierea unor locuinţe pentru poliţiştii care au fost detaşaţi în alte localităţi. După estimările Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, ar fi vorba de aproximativ 8000 de persoane, care în momentul de faţă au nevoie de locuinţe de serviciu", a declarat Gruia, precizând că Dan Nica a anunţat în cadrul întâlnirii că, miercuri, la şedinţa de Guvern, va propune majorarea coeficientului de salarizare pentru agenţii de poliţie de la 2,10 la 2,35, la fel cum primesc şi structurile militare din cadrul ministerului, dar şi cele din MApN, SRI, STS etc.

"Ministrul Dan Nica a dat asigurări că au fost identificate fonduri pentru plata restanţelor către furnizori şi pentru logistica unităţilor subordonate", a mai spus Gguia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite