Absenţe de la reuniunea diplomaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catherine Ashton are o agendă prea încărcată pentru  reuniunea de la Bucureşti
Catherine Ashton are o agendă prea încărcată pentru reuniunea de la Bucureşti

Doi oficiali europeni de prim rang au declinat invitaţiile la  Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, care începe astăzi la Bucureşti, invocând, oficial, agenda încărcată pe care o au.

Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, nu va veni la Bucureşti, la Reuniunea diplomaţiei române, participarea ei nefiind permisă de alte angajamente din agendă, precizează MAE român.

Vizita oficialului la Bucureşti la începutul lunii septembrie fusese anunţată în urmă cu o lună de fostul ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga, care precizase că a primit o confirmare a vizitei din partea acesteia.

Fostul şef al diplomaţiei, Andrei Marga, declarase în luna iulie că a adresat invitaţia de a veni la Bucureşti, la Reuniunea Diplomaţiei, şi ministrului francez de Externe, Laurent Fabius, adăugând că şi din partea acestuia a primit o confirmare a participării.

MAE a informat vineri, 24 august, că Fabius a anunţat încă din 3 august că nu poate fi prezent în 3 septembrie la Bucureşti, fiind amânată astfel vizita pe care o convenise de principiu cu fostul ministru Marga.

Cine participă la reuniune

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, organizată de MAE în perioada 3-6 septembrie la Palatul Parlamentului, va avea ca tematică viziunea şi perspectivele anului 2020, precum şi un caracter aniversar, datorită împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea primului Minister de Externe al României moderne.
La ediţia din acest an vor participa trei invitaţi speciali: Lamberto Zannier, secretarul general OSCE, Grigol Vashadze, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, şi Oleg Efrim, ministrul Justiţiei din Republica Moldova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite