Putin: Rusia nu va admite noi aventuri militare în Abhazia şi Osetia de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Putin: Rusia nu va admite noi aventuri militare în Abhazia şi Osetia de Sud
Putin: Rusia nu va admite noi aventuri militare în Abhazia şi Osetia de Sud

Premierul rus Vladimir Putin a declarat astăzi că Moscova nu admite noi aventuri militare în regiunea Abhaziei şi Osetiei de Sud, vorbind de cele două teritorii separatiste georgiene care marchează la 26 august a.c. un an de la recunoaşterea lor de către Moscova.

''Aş vrea să spun încă o dată foarte clar şi fără echivoc: Rusia nu va admite niciun fel de încercări de revanşă, de repetare a unor noi aventuri militare în regiune'', a declarat Putin în cadrul unei conferinţe de presă comune cu liderul sud-oset Eduard Kokoitîi, primit astăzi la Moscova. ''Vom urmări cu mare atenţie ce se va întâmpla şi vom reacţiona adecvat la evenimente'', a avertizat premierul rus, citat de Interfax.

Putin a mai declarat că Rusia nu a făcut apel la nicio ţară să recunoască independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud, dar a mulţumit Nicaraguei, singura ţară care a urmat exemplul Moscovei, pentru ''surpriza totală'' făcută, relatează  ITAR-TASS. El a adăugat că nerecunoaşterea independenţei de către alte state nu poate să dăuneze celor două republici, subliniind că gestul Rusiei de recunoaştere a celor două teritorii (după războiul ruso-georgian, n.red) a permis Moscovei ''ca eforturile ei să devină legitime pentru susţinerea păcii''.

La încheierea întâlnirii pe care Vladimir Putin a avut-o cu liderul sud-oset, Moscova şi Osetia de Sud au semnat la Moscova un acord interguvernamental de dezvoltare economică şi socială, precum şi un acord asupra menţinerii ordinii legale, a anunţat serviciul de presă al guvernului rus, citat de RIA Novosti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite