Afganistan: Abdullah Abdullah a obţinut 30,59 % din voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afganistan: Abdullah Abdullah a obţinut 30,59 % din voturi
Afganistan: Abdullah Abdullah a obţinut 30,59 % din voturi

Fostul ministru al Afacerilor Externe Abdullah Abdullah, clasat pe poziţia a doua în primul tur al alegerilor prezidenţiale afgane, a acumulat 30,59 la sută din voturi, a anunţat miercuri Comisia Electorală Independentă (IEC), responsabilă cu anunţarea rezultatelor finale, relatează AFP.

Rezultatele provizorii ale scrutinului de la 20 august l-au creditat până în prezent cu 27,8 la sută din sufragii pe Abdullah, dar aceste rezultate provizorii au fost modificate în urma numeroaselor anchete pentru fraudă.

Clasat pe prima poziţie, preşedintele în exerciţiu, Hamid Karzai, a obţinut 49,67 la sută din voturi (faţă de 54,6 potrivit rezultatelor provizorii). Scorul final al lui Karzai în primul tur a fost anunţat marţi, când IEC a afirmat că cel de-al doilea tur se va desfăşura la 7 noiembrie.

În pofida zvonurilor, IEC a dezvăluit marţi numai scorul lui Karzai, iar miercuri dimineaţa Abdullah a recunoscut că el însuşi nu îşi cunoaşte încă rezultatul.

Campion al luptei împotriva corupţiei, Ramazan Bashardost se clasează pe poziţia a treia cu 10,46 la sută, urmat de fostul ministru al Finanţelor Ashraf Ghani, cu 2,94 la sută, precizează IEC.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite