Abandonaţi de mamă şi despărţiţi de tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămaşi în grija tatălui şi a unei bunici bolnave, copiii trăiau într-o mizerie de nedescris. Un bordeiaş de lut, cu două încăperi puţin mai mari decât o toaletă, le-a fost cămin până

Rămaşi în grija tatălui şi a unei bunici bolnave, copiii trăiau într-o mizerie de nedescris. Un bordeiaş de lut, cu două încăperi puţin mai mari decât o toaletă, le-a fost cămin până mai ieri, cât despre hrană, copiii flămânzi o furau de pe la vecini, iar când mergeau la şcoală, de prin ghiozdanele colegilor de clasă. Aşa i-au găsit cei de la Protecţia Copilului care au anchetat cazul şi au luat decizia că soarta copiilor va fi mai bună dacă vor fi luaţi din familie şi trecuţi, deocamdată, în grija statului. Copiii au fost plasaţi, în regim de urgenţă, în asistenţă maternală, urmând ca în perioada următoare să fie investigaţi din punct de vedere medical şi să beneficieze de consiliere, terapie şi sprijin.
Vaietele mamei se dovedesc acum tardive, copiii declarând că nu le prea mai este dor de ea. "Nu prea ne este dor de mama, a plecat acum câteva luni. Era la Paşte şi tata i-a dat bani ca să ne cumpere de îmbrăcat şi el a plecat la vaci. În urma lui, ea şi-a făcut bagajele şi a plecat", povesteşte fetiţa cum a şters-o a nu ştiu câta oară mama lor de acasă. De altfel, mama lor a trimis la primărie un soi de declaraţie scrisă pe o foaie ruptă dintr-un caiet studenţesc, în care scrie: "Sunt mama a şase copii pe care, bine ştiţi, i-am abandonat în urmă din neînţelegeri familiale. Am plecat de acasă în urma a mai multor bătăi şi a ameninţărilor cu moartea. Vă rog a mă ajuta să-i pot da copiii în plasament sau la un cămin de copii". Despre tatăl lor, chiar dacă se ştie că îi mai altoieşte câteodată, copiii vorbesc totuşi frumos. "Tata pleacă dimineaţa la muncă şi se întoarce seara. Când vine, îi rămâne mâncare şi ne-o aduce nouă. Când nu este foarte obosit, ne întreabă ce am făcut în ziua aceea şi ne drăgăneşte", a mai spus fetiţa cu lacrimi în ochi. În bordeiul amărât a rămas să locuiască doar tatăl, care îşi face mii de procese de conştiinţă, şi mama lui, o bătrână bolnavă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite