A vrut să scape de acuzaţia de tentativă de omor şi a dat vina pe căţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Dinea (58 de ani) a fost condamnat la patru  ani de închsioare pentru că şi-a înjunghiat partenera de viaţă. În timpul anchetei, soţia sa, Tulea Dinea, l-a apărat necondiţionat. Vecinii spuneau despre bărbat că este certăreţ, în timp ce soţia a susţinut că nici vorbă, că atunci când se auzeau ţipete din apartamentul lor, bărbatul certa, de fapt, căţelul, fiind supărat pe ştirile de la televizor.


Tentativa de omor

Povestea de dragoste dintre soţii Dinea s-a sfârşit tragic la 26 februarie 2010,  când Tulea a fost înjunghiată în plămâni de soţul ei. Poliţiştii care au ajuns la domiciului familiei din Cluj au descoperit pete de sânge peste tot prin apartament.

Pe colţul mesei, un cuţit de bucătire, cu mâner de lemn şi lama din oţel de aproximativ 25 centimetru lungime. Femeia a fost internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, stabilindu-se - prin concluziile preliminarii – „prezenta leziuni corporale traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp înţepător-tăietor (posibil cuţit), că leziunile necesită 25-28 zile de îngrijiri medicale dacă nu survin complicaţii şi că acestea au pus în primejdie viaţa victimei”.

„N-a fost cu intenţie”

Poliţiştii care au audit vecinii au aflat că Ştefan Dinea obişnuia să consume alcool în cantităţi mari şi a bătut-o pe soţia sa în repetate rânduri. De altfel, femeia a a fugit de mai multe ori de acasă pentru a nu mai fi bătută. Ştefan Dinea a recunoscut că în ziua incidentului a consumat băuturi alcoolice, iar cu privire la episodul înjungherii soţiei sale a menţionat că au făcut în bucătărie o pizza şi ciorbă şi că, la un moment dat, Tulea i-a zis să guste din pizza.

Bărbatul a susţinut că a luat din bucătărie un cuţit de măcelar, dar nu-şi aminteşte exact locul în care se află şi împrejurarea în care a înţepat-o pe soţie, ci a văzut numai când a început să-i curgă sânge, moment în care a mers în dormitor să dea telefon după salvare, dar nu a reuşit întrucât a scos cablul din priză, astfel că a ieşit pe hol şi a bătut la uşa vecinei lor să dea ea telefon la ambulanţă. El a mai susţinut că este adevărat că a lovit-o cu cuţitul pe soţie, dar nu a făcut-o cu intenţie, iar aceasta s-a putut întâmpla în împrejurările în care aceasta ar fi vrut să-l ia în braţe.

Audiată la spital, Tulea a povestit că s-a aflat acasă cu soţul ei şi a pregătit ceva în bucătărie şi că la un momentdat soţul a devenit nervos cu un cuţit în mână, însă nu reţine precis dacă a lovit-o cu el în bucătărie sau în dormitor.

A dat vina pe şlapi


Audiată la Parchet, femeia a infirmat ce a declarat la spital şi a sărit în apărarea soţului. Ea a povestit o scenă neverosimilă. Cei doi ar fi făcut pizza împreună, iar atunci când s-a dus să o taie, ea s-ar fi împiedicat în şlapii cu care era încălţată. Soţul ei a încercat să o sprijine, ar fi înţepat-o accidendal în spate şi iniţial nu a simţit nimic. Apoi, ea a mai rămas un  pic la masă, venind pe după el, dar nu ştie dacă acesta şi-a tăiat sau nu pizza, întrucât era cu spatele, după care s-a îndreptat spre uşa de la bucătărie simţind că îi curge ceva pe spate şi spunându-i soţului.

Înjurăturile le primea „căţelul”

Tulea a susţinut că în ziua incidentului a fost împreună cu soţul în oraş după cumpărături. În ceea ce priveşte declaraţiile martorilor, conform cărora soţul ei ar fi bătut-o de mai multe ori, Tulea a menţionat că acesta, în urma unui accident vascular din luna decembrie 2010, ar fi rămas cu o pareză facială şi de atunci vorbeşte tare, iar lumea care l-a auzit probabil a crezut că se ceartă cu ea. Ea a mai afirmat că uneori soţul ei mai înjura, dar nu pe ea, ci pe căţel sau pentru ce auzea la televizor la ştiri, comportament care i-a putut determina pe vecini să creadă că se ceartă cu ea.

„Aoleu, m-am înţepat”

Reaudiat, Ştefan Dinea a avut o nouă variantă. În timp ce el se ocupa de pizza, crede că soţia sa a deschis aragazul să vadă dacă „pizza” e coaptă, şi crede că atunci când aceasta s-a ridicat s-a sucit, având cuţitul în mâna stângă şi atunci s-a produs înjungheria soţiei, ea neştiind nimic ce s-a întâmplat. Abia după aceea afirmă că a auzit-o spunând: „Aoleu, m-am înţepat”.

A picat testul la detectorul de minciuni

În urma testării lui Ştefan Dineala detectorul de minciuni, s-a ajuns la concluzia că la întrebările relevante ale cauzei, bărbatul a minţit. Răspunsurile lui au provocat modificări specifice comportamentului simulat.
Ştefan Dinea a fost reţinut la 27 februarie 2011. El a  fost condamnat la patru ani de închisoare pentru tentativă de omor de două instanţe: Tribunalul Cluj şi Curtea de Apel Cluj. Dosarul se află acum pe masa judeăctorilor Curţii Supreme de Justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite