A treia rundă de negocieri cu SUA privind scutul antirachetă va avea loc în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România şi SUA vor relua în toamnă discuţiile pe tema instalării unor elemente ale scutului antirachetă pe teritoriul ţării noastre, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Decizia privind organizărea unei a treia tranşe de discuţii în toamnă a fost luată după ce o delegaţie a SUA, condusă de  Frank Rose, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru controlul armamentelor, a fost prezentă la Bucureşti luni şi marţi. La negocieri a participat, din partea României, secretarul de stat pentru afaceri strategice în MAE, Bogdan Aurescu.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat pe 4 februarie invitaţia preşedintelui american Barack Obama de a participa la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă din Europa. Noul sistem va asigura protecţia întregului teritoriu al României faţă de posibile atacuri cu rachete cu rază  scurtă sau medie de acţiune. Până în prezent au avut loc două runde de consultări. Procesul de negociere a fost declanşat oficial la 17 iunie 2010, odată cu vizita la Bucureşti a unei delegaţii conduse de Ellen Tauscher, subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite