A scăzut numărul morţilor. Ministerul Sănătăţii se încurcă în decesele din cauza frigului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a încurcat numărul deceselor care a avut loc în ultimele zile din cauza frigului. Dacă la ora 11.30, pentru oficialii de la minister erau 86 de morţi, la ora 16.30 numărul morţilor a scăzut la 79. Cauza scăderii numărului de morţi a fost reevaluarea dosarelor.

De dimineaţă, comunicatul Ministerul Sănătăţii anunţa că: "la nivel naţional, s-au mai înregistrat 7 decese, care au avut loc în afara domiciliului, în spaţii deschise, în judeţele Suceava (2), Bacău (1), Braşov (1), Gorj (1), Mehedinţi (1) şi Mureş (1). Numărul deceselor din cauza hipotermiei severe înregistrate de la  avertizarea "cod galben de ger" emisă de meteorologi, şi până în prezent, se ridică la 86".

După amiază, o altă informare preciza că numărul deceselor cauzate prin hipotermie severă este reevaluat, în funcţie de finalizarea rapoartelor de autopsie medico-legale, iar în total sunt numai 79 de oameni.

Explicaţia pentru diferenţa de persoane vine de la faptul că 7 dintre morţii luaţi în evidenţă nu au murit prin hipotermie, ci dinalte cauze precum bronhopneumonie şi şoc toxicoseptic, cauze cardiace, inclusiv infarct miocardic şi intoxicaţii.

"Aşa cum am anunţat, am solicitat rapoartele de autopsie medico-legale pentru toate cazurile de deces prin hipotermie severă pe care, până în prezent, direcţiile de sănătate publică le-au confirmat în baza definiţiei clinice. Deoarece 7 cazuri nu s-au confirmat şi în urma autopsiei, începând de astăzi vom revizui numărul deceselor din cauza hipotermiei severe de la 86 la 79. Evaluarea noastră va continua în zilele următoare, în funcţie de modul în care primim raportările", a declarat Raed ARAFAT, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite