ATV-urile nu vor mai avea acces pe drumurile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia vrea să interzică accesul şi circulaţia ATV-urilor pe drumurile publice, a anunţat Lucian Diniţă, şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră din cadrul IGP.

“Poliţia are un proiect şi vrem să interzicem circulatia ATV-urilor pe drumurile publice", a spus comisarul-şef Diniţă. Interzicerea lor pe străzi ar fi necesară întrucât ATV-urile nu oferă destulă siguranţă. În ultimii ani, persoanele de pe ATV-uri au fost implicate într-o serie de accidente grave, unele mortale, înregistrate atât pe drumurile publice cât şi în afara acestora.

ATV-urile (All Terain Vehicle) sunt vehicule mici pentru 1-2 persoane, cu patru sau şase roţi sau pe şenile. La ora actuală, în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului şi de alte caracteristici, ATV-urile se împart în două mari categorii - înmatriculabile, pentru care este nevoie de permis auto categoria B, care au acces pe drumurile publice, şi neînmatriculabile, care nu au voie pe drumuri publice.

În ultimii ani, cererea de ATV-uri în România a crescut constant

Cele mai vândute modele au motoare de până la 300 de centimetri cubi şi au preţuri între 3500 - 5500 de euro. Peste 95 la sută dintre cumpărători sunt bărbaţi, cu vârsta între 22 şi 45 de ani, cu educaţie universitară şi venituri de minim 1.000 de euro pe lună.

Preţul mediu de vânzare al ATV-urilor este între 4.000 - 6.000 de euro.
În ultima perioadă, cel mai mare salt al vânzărilor pe piaţa autohtonă îl înregistrează mărcile nou intrate, cum sunt Linhai (China) şi Polaris (SUA). În anii anteriori, piaţa era monopolizată de mărcile japoneze Honda, Kawasaki, Suzuki şi Yamaha.

ATV-urile pot fi adaptate pentru diverse activităţi, datorită accesoriilor cu care pot fi dotate. Asemenea vehicule sunt folosite de regulă pentru agrement, excursii sau vânătoare. În ultimii ani ATV-urile au început să intre şi în dotarea firmelor de pază, a Poliţiei şi a Poliţiei de Frontieră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite