ATV-ul, interzis pe pârtiile de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii montani din Staţiunea Straja, Valea Jiului au sancţionat, de la începutul anului, zeci de turişti care au pătruns pe pârtii cu diferite obiecte interzise, în special ATV-uri,

Jandarmii montani din Staţiunea Straja, Valea Jiului au sancţionat, de la începutul anului, zeci de turişti care au pătruns pe pârtii cu diferite obiecte interzise, în special ATV-uri, punându-le schiorilor viaţa în pericol. Amenzile au fost de până la 1.000 de lei, fiind vorba despre o acţiune mai mult preventivă.

„Cei care au fost avertizaţi sau sancţionaţi de jandarmii montani au conştientizat fapta comisă şi nu au mai pătruns cu ATV-ul pe pârtie“, a declarat locotenentul Nicolae Răducu, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara.

Şi cei care s-au aventurat printre schiori cu boburi sau pungi de plastic au plătit scump, câte 75 de lei amendă, iar turiştii fără echipament adecvat găsiţi pe pârtii au primit sancţiuni de 100 de lei.

Sancţiuni de până la 3.000 de lei vor primi şi cei care de duminică, 1 februarie, vor pătrunde cu ATV-urile pe pârtiile de schi şi săniuş şi pe amplasamentele şi drumurile forestiere din Poiana Braşov.

Dar administratorii firmelor de închirere a acestor vehicule nu se gândesc la consecinţe, la faptul că cei care se plimbă cu
ATV-urile pe pârtii pot provoca accidente, ci doar la propriile afaceri, pe care le văd deja falimentate din ordinul edililor.

 „O astfel de hotărâre ne afectează, pentru că avem zeci de mii de euro credite.

Nici măcar nu ne-au consultat, chiar dacă suntem parte implicată în această decizie. Trebuie să ne dea alternative.

Nu înţeleg cum cred aceşti oameni că se încurajează turismul, mai ales că în Poiana Braşov nu prea ai ce face. Acum, de exemplu, nu e zăpadă şi nu se schiază“, a declarat Silviu Vîlsan, de la societatea Quad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite