ASIROM Mureş refuză să mai încheie poliţe în zonele de risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi cetăţeni din localitatea mureşeană Găneşti, ale căror case au fost evacuate în urma recentelor alunecări de teren, se află în imposibilitatea de a fi despăgubiţi de

Mai mulţi cetăţeni din localitatea mureşeană Găneşti, ale căror case au fost evacuate în urma recentelor alunecări de teren, se află în imposibilitatea de a fi despăgubiţi de societăţile de asigurări.
Oamenii spun că societăţile refuză să mai încheie poliţe de asigurare, deşi aceştia au plătit mai mulţi ani la rând. Printre cei care au achitat poliţe în valoare de aproximativ un milion de lei vechi anual se numără Keszeg Bela şi, ulterior, fiul acestuia Keszeg Pal Ioan. "Timp de patru ani, tata a plătit, în fiecare an, câte 960.000 de lei vechi pentru asigurarea casei. Acum însă ne-au spus că nu mai vor să ne asigure casa, pentru că e pericol de prăbuşire, din cauza alunecării terenului", a spus Keszeg Pal Ioan. Maria Lazăr, directoarea sucursalei Mureş a ASIROM, a recunoscut că a dat dispoziţie, săptămâna trecută, să se sisteze asigurările. Lazăr spune că asigurarea lui Keszeg a expirat anul trecut în vară, iar ASIROM a refuzat să-i încheie una nouă, fiindcă şi atunci terenul o luase la vale. "Odată evenimentul produs sau în curs de derulare, noi nu încheiem asigurări, decât pentru ceea ce urmează să se petreacă. Dacă astăzi expiră asigurarea şi deja pământul a luat-o la vale, e foarte clar că eu nu vă fac alta nouă şi nu vă despăgubesc, pentru că deja riscul există, nu e unul potenţial", a declarat Maria Lazăr. Aşadar, asiguratul a avut ghinionul să "pice" exact în perioada în care contractul său nu avea continuitate, şi a plătit degeaba patru ani. În urma precipitaţiilor abundente, trei case au fost evacuate şi alte 10 sunt ameninţate de alunecările de teren în comuna Găneşti, în condiţiile în care în judeţul Mureş s-au anunţat precipitaţii de peste 25 de litri pe metrul pătrat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite