ANSVSA intensifică monitorizarea la graniță pentru a opri pesta porcină din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANSVSA intensifică monitorizarea la graniță pentru a opri pesta porcină din Rusia
ANSVSA intensifică monitorizarea la graniță pentru a opri pesta porcină din Rusia

ANSVSA sporeşte monitorizarea la graniţă după ce Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a anunţat joi că pesta porcină africană, boală mortală pentru porci, a afectat o zonă din Rusia şi că România este printre ţările direct ameninţate, a declarat  preşedintele Autorităţii, Marian Zlotea.

Noi oricum avem instituite comandamentele de control încă de la declanşarea gripei AH1N1, însă vom monitorizarea va fi mult mai strictă pentru a preveni intrarea în ţară a vreunui animal din acea zonă sau a vreunui produs ce ar putea fi infestat cu pestă”, a explicat acesta, citat de NewsIn.

România este printre ţările direct ameninţate de pesta porcină care a afectat deja  o zonă de 2.000 de kilometri din sudul spre nord-vestul Rusiei, a anunţat Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Pesta porcină este o boalăî  mortală pentru porci, care, însă, nu se transmite la om.

"Statele baltice, ca şi Ucraina, Belarus, Republica Moldova, România şi Bulgaria sunt direct ameninţate. Acest lucru înseamnă riscuri posibile de infiltrare a virusului în UE şi de extindere pe teritoriul Rusiei în direcţia estică spre Siberia şi poate spre China", se arată în tr-un comunicat al Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Ultimele cazuri de pestă porcină au fost depistate la 20 octombrie în apropiere de Sankt Petersburg. Deocamdată nu există niciun vaccin împotriva acestei boli.

În urmă cu doi ani, România nu a putut exporta carne de porc din cauza incapacităţii de eradicare a pestei porcine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite