Audierile de la comisia Udrea continuă cu şeful ANRMAP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Audierile de la comisia Udrea continuă cu şeful ANRMAP
Audierile de la comisia Udrea continuă cu şeful ANRMAP

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, îşi continuă marţi lucrările cu audierea preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice(ANRMAP), Cristina Trăilă.

Citiţi şi:
VIDEO Înregistrarea secretă de la comisia de anchetă a Elenei Udrea

Aura Vasile: Udrea ne-a pus la dispoziţie o "varză"
Pe ce a cheltuit Udrea 120.000 euro? Pe pixuri şi brichete
Orban: Udrea nu a trimis nici 1% din documentaţia solicitată


Ministrul Turismului, Elena Udrea, ar trebui să fie audiată joi dar a anunţat luni seara, că nu se va prezenta la audieri la comisia parlamentară de anchetă şi că va formula plângeri penale împotriva membrilor acesteia.

Într-o emisiune televizată, deputatul Ludovic Orban, a declarat că este obligatorie prezenţa ministrului Elena Udrea la comisia parlamentară de anchetă care cercetează modul în care au fost cheltuiţi banii publici de către Ministerul Turismului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus că va convoca, miercuri, Biroul Permanent al Camerei inferioare a Parlamentului pentru a analiza şi a cere suspendarea activităţii comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Elena Udrea.

"Comisia aşa cum funcţionează în prezent, are cu totul şi cu totul alte obiective. Lucrurile arată foarte grav pentru democraţia din România şi aruncă o imagine neagră asupra Parlamentului. Trebuie să avem o acţiune fermă", a afirmat Roberta Anastase.

Comisia Udrea îşi propune să verifice:

  • "modul de cheltuire a banilor publici destinaţi campaniei de promovare "Romania, Land of Choice", eveniment organizat la Paris, pe 5 iunie, modul în care s-au respectat sau nu procedurile legale privind organizarea şi finanţarea evenimentului, precum şi modul de atribuire a contractelor pentru realizarea unei campanii de publicitate pe piaţa internaţională, prin intermediul unor posturi de televiziune cu acoperire internaţională".
  • felul în care Ministerul Turismului a încheiat contractele de publicitate cu posturile naţionale private de televiziune pentru promovarea programului "Turist în România", dar şi "obiectivitatea şi legalitatea finanţării de către Ministerul Turismului a unor proiecte de investiţii în infrastructura turistică, a căror beneficiare sunt localităţile conduse de primari PD-L".
  • programele "De Paşte în Bucovina" şi "Lumină la malul mării", modul în care au fost cheltuiţi banii publici pentru desfăşurarea concertului susţinut de Goran Bregovici şi Wedding Funeral Orchestra în staţiunea Mamaia, la data de 19 aprilie.
  • "oportunitatea şi legalitatea" achiziţiilor făcute de Ministerul Turismului în cadrul Planului de achiziţii pe 2009, precum şi legalitatea "cheltuirii banilor publici alocaţi pentru deplasarea, cazarea şi diurna ziariştilor acreditaţi la MT, cu ocazia participării ministrului Elena Udrea la evenimente interne şi externe".
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite