Locuitorii blocurilor ANL, chiriaşi pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici un chiriaş nu a solicitat cumpărarea locuinţei ANL

Slătinenii care stau în locuinţele ANL pot rămâne toată viaţa în casele statului, plătind o chirie modică. Chiar dacă locuinţele sunt scoase la vânzare, singurii care au dreptul să le cumpere sunt tot ei, iar dacă nu, vor rămâne în apartamente ca simpli chiriaşi. Cu această problemă se confruntă acum şi Primăria Slatina care la ordinele Ministerului Dezvoltării şi Lucrărilor Publice a început evaluarea apartamentelor.  În zadar însă, pentru că slătinenii care locuiesc în apartamentele ANL nu sunt interesaţi să le cumpere. „Nu am primit nici o cerere din partea chiriaşilor prin care solicită cumpărarea apartamentelor sau garsonierelor ANL. Nu au bani şi nici credite nu pot obţine. O garsonieră costă 85.000 de lei, iar un apartment cu 2 camere - 140.000 de lei. Dacă nu vor să cumpere apartamentele, vor rămâne chiriaşi pentru că ei sunt singurii care au dreptul, conform contractului, să le achiziţioneze”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

Ar cumpăra prin „Prima Casă“


ANL-iştii preferă să plătească o chirie de 120-150 de lei pe lună şi să stea în apartamente în centrul oraşului, iar unii dintre ei se plâng de condiţiile oferite de stat. „De ce să cumpăr? Că nu e de calitate! Toată lumea ştie cum sunt construite ANL-urile. Nici nu am bani, pentru că banca nu ne dă credite”, ne-a spus Iulia S, de 33 de ani.
Alţii ar cumpăra casele în care stau prin programul Prima Casă. „Nu se pune problema că nu vrem, căci nu sunt aşa scumpe şi practic sunt casele noastre, dar nu avem banii necesari. Am înţeles că am avea şanse prin programul Prima Casă şi atunci am deveni şi noi proprietari cu acte în regulă”, a precizat Marius Safta.

Peste 200 de ANL-uri, până în 2011


Locuinţele ANL din Slatina sunt râvnite de mulţi tineri care ar vrea să le poată cumpăra, pentru că sunt în zone bune, iar preţurile sunt acceptabile. „Chiar dacă mulţi spun că locuinţele ANL sunt de proastă calitate, eu cred că dacă le izolezi şi le repari sunt foarte bune. Am văzut unele care mi se par chiar spaţioase, iar dacă pui în calcul şi zona, atunci unele îşi merită banii. Ele sunt însă rezervate numai celor care locuiesc acolo”, a spus Alin Săndoi, de 31 de ani.
În 2010, alţi 108 chiriaşi vor intra în posesia unor locuinţe ANL, iar alte 200 de apartamente vor fi construite de Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice până în 2011.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite