Locuinţe ANL puse sub semnul întrebării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de familii din Baia Mare vor rămâne fără locuinţe din cauza unei parcări de 30 de locuri. Decizia aparţine consilierilor locali care, ieri, au hotărât să respingă proiectul de hotărâre ce stipula punerea la dispoziţia ANL a unui spaţiu de 2.642 mp, situat pe bulevardul Republicii.

Motivul invocat de consilieri este acela că în zona respectivă a fost amenajată o parcare modernă, iar investiţia nu putea fi aruncată pe apa sâmbetei. „Abia anul acesta s-a finalizat modernizarea unei parcări cu 30 de locuri, care deservesc patru blocuri din zonă, s-a amenajat un spaţiu de joacă pentru copii şi s-au plantat aproximativ 50 de copaci“, a declarat consilierul local, Vasile Vlaşin.

Parcare de anul trecut

Acesta mai arată că este absurd ca, odată realizată o asemenea investiţie de aproximativ 300.000 de lei, pe aceeaşi suprafaţă să fie construit un bloc de locuinţe. „Sunt suficiente spaţii în municipiu pe care se pot construi blocuri. Aceea este o zonă mult prea aglomerată, iar investiţia în ceea ce priveşte parcarea ar fi o risipă dacă am veni să construim pe ea“, a punctat Vlaşin.
În replică, viceprimarul Mircea Dolha a explicat că blocul nu ar urma să fie construit exact pe acea parcare, iar spaţiul destinat maşinilor ar fi afectat doar în mică parte.
„Prin decizia consilierilor s-a dat o palmă intelectualilor pentru care se dorea construirea acestor blocuri. Doar trei locuri de parcare ar fi fost afectate prin construirea blocului, aspect nesimnificativ dacă ne uităm la gradul de ocupare al parcării din zonă“, a declarat Dolha.

Proiecte aprobate

Viceprimarul a arătat că în spatele acestui refuz sunt jocuriele politice şi interesul personal al unor VIP-uri locale din zonă şi că este o pierdere pentru tinerii care caută locuinţe refuzul dat de consilieri, mai ales că ANL a avizat construcţia, urmând să fie acordaţi trei milioane de euro pentru cele trei blocuri.
Cu toate explicaţiile din partea edilului, proiectul a fost respins cu 13 voturi pentru, 5 împotrivă şi 2 abţineri, în condiţiile în care, pentru a fi aprobat ar fi avut nevoie de 2/3 din voturi. Cu toate acestea, Mircea Dolha spune că lucrurile nu vor rămâne aşa, iar discuţiile cu privire la acest proiect vor fi reluate. În compensaţie, însă, au trecut cu brio alte două propuneri pentru construirea a două blocuri ANL, unul pe acelaşi bulevard, Republicii (în zona Petrom) şi unul pe strada Mărăşeşti, cu 50 de apartamente în total.

Aproape 300 de tineri cer locuinţe ANL

Potrivit  şefului Serviciului de fond locativ din cadrul Primăriei Baia Mare, Gheorghe Fotonea, până în luna ianuarie s-au depus 116 cereri, iar de la începutul anului şi până acum, 176 de solicitări. Cele mai vechi cereri de acest tip s-au depus încă din 2002.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite