ANI verifică din nou averea lui Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu şi a demarat procedura de verificare în cazul europarlamentarului Gigi Becali, după ce în presă au apărut informaţii că acesta este acţionar la o firmă care nu este menţionată în declaraţia de avere şi nu a trecut nici două împrumuturi.

Potrivit unui articol publicat în "Ziua Veche", Becali a recunoscut acum doi ani, răspunzând unei întrebări adresate de presă, că este patronul "din umbră" al SC Leoser SA, dar în declaraţiile de avere şi de interese din 29 iulie 2009, depuse când Becali a devenit europarlamentar, nu există nicio referire la această societate comercială. Totodată, Gigi Becali a împrumutat compania Leoser SA - Popeşti Leordeni cu 12 milioane de euro şi 15 milioane de euro.

Potrivit datelor Registrului Comerşului, SC Leoser SA este deţinută de două rude apropiate lui Gigi Becali, Vasile Geambaz (nepotul) şi Horia Culcesu (finul).

De cealaltă parte, Gigi Becali susţine că nu a trecut cele două împrumuturi în declaraţia de avere completată în 2009 pentru că a primit banii înapoi.

Becali s-a mai aflat în vizorul inspectorilor de integritate într-un alt dosar. În 5 mai 2009, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea de către Gigi Becali a infracţiunii de fals în declaraţii, nefiind menţionate veniturile obţinute din tranzacţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite