ANI verifică averea lui Cătălin Voicu, după relatările despre împrumuturile către "finul" Floarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Agenţiei Naţională de Integritate (ANI) verifică averea senatorului Cătălin Voicu, după ce presa a relatat despre o declaraţie a presupusului fin al acestuia, Radu Dan Floarea, care le-ar fi spus procurorilor că a împrumutat 500.000 de euro de la acesta.

Surse din ANI au declarat astăzi că, în contextul recentelor afirmaţii despre sume mari de bani date ca împrumut de Voicu şi care nu se regăsesc în declaraţia sa de avere, instituţia s-a autosesizat şi va verifica averea senatorului arestat pentru fapte de corupţie, relatează Mediafax.

Anterior, surse judiciare au afirmatcă Radu Dan Floarea, presupusul fin al lui Cătălin Voicu, arestat într-un dosar de corupţie, ar fi declarat procurorilor DNA că a împrumutat de la senator peste 500.000 de euro, bani din care ar fi restituit doar puţin peste 200.000 de euro, restul creanţei transferând-o la un asociat al său.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au audiat, astăzi, mai bine de trei ore pe Radu Dan Floarea. Acesta a refuzat să spună ce anume a declarat în faţa procurorilor, precizând doar că a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu este cercetat pentru fapte de corupţie şi că a restituit toţi banii pe care i-a luat împrumut, fără a preciza despre ce sume este vorba şi nici cui anume i-a returnat bani.

În acest dosar, senatorul Cătălin Voicu a fost arestat, în 30 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Tot în această cauză au mai fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, în noaptea de 9 spre 10 aprilie, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Ei au fost eliberaţi în 12 aprilie, după ce un complet de nouă judecători al instanţei supreme a admis recursul împotriva deciziei de arestare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite