ANI cere demiterea lui Dinescu de la CNSAS. Decizia de incompatibilitate este irevocabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu,  poet, membru  CNSAS şi fermier
Mircea Dinescu, poet, membru CNSAS şi fermier

Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) a cerut astăzi, Parlamentului, demiterea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) pe motiv de incompatibilitate. Decizia privind incompatibilitatea lui Dinescu este definitivă deoarece acesta nu a contestat actul în instanţă.

UPDATE Surse din cadrul CNSAS afirmă că Mircea Dinescu a a contestat în termenul prevăzut de lege decizia ANI privind incompatibilitatea sa, transmiţând documentele către Curtea de Apel prin poştă, ieri, în ultima zi din termenul prevăzut de lege pentru formularea unei contestaţii.

Într-un comunicat de astăzi, ANI anunţă că a primit de la Curtea de Apel Bucureşti o înştiinţare care informa că actul de constatare a incompatibilităţii lui Dinescu nu a fost contestat în termenul de 15 zile prevăzut de lege, astfel că el a rămas definitiv, conform legii după care ANI funcţionează.

"Actul de constatare rămas definitiv se va transmite celor două Camere ale Parlamentului, pentru îndeplinirea şi aplicarea prevederilor legale, respectiv demararea procedurilor privind revocarea din funcţia de demnitate publică a domnului Mircea Dinescu", se precizează în comunicat.

ANI a comunicat, în 3 februarie, că inspectorii de integritate au descoperit că Mircea Dinescu se află, din anul 2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cât şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale.

"În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie", conform prevederilor legale, spunea ANI, într-un comunicat din 3 februarie.

Ieri, Mircea Dinescu afirma că va contesta decizia inspectorilor, demersul juridic urmând să fie făcut de reprezentanţii Consiliului.
"Am semnat nişte documente la direcţia juridică a CNSAS şi am înţeles că cei de acolo se vor ocupa procedural de această problemă. Eu nu voi merge la tribunal şi nu voi face hârtii. Le-am lăsat celor de la Direcţia juridică tot ce mi-au cerut şi dânşii au spus că se vor ocupa de rezolvarea problemei", a declarat Dinescu, citat de Mediafax.

Săptămâna trecută, Dinescu afirma că "este sub demnitatea lui" să conteste decizia ANI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite